Laks med fetalåg og græsk salat

Laks fetalaag

Ingredienser

4 personer

Laks med fetalåg
4 gode laksefileter
180 g feta
100 g cremefraiche 38 %
1 fed hvidløg
1 spsk fløde
20 mynteblade (gem lidt til pynt)
kokosolie til at smøre formen med
salt og friskkværnet peber

Græsk salat
½ iceberg salat
½ agurk
4-6 tomater
½ fennikel
1 rødløg
1 dusk dild
1 håndfuld gode oliven
200 g feta
lidt tørret oregano
4 spsk koldpresset olivenolie
 

 

Tilberedning

LAKS MED FETALÅG

Opvarm ovnen til 180 grader.

Mos fetaen i en skål, kom cremefraiche og presset hvidløg i og rør det godt sammen.

Fortynd med fløden, hvis det er nødvendigt.

Hak myntebladene lidt og rør dem i fetamosen.

Gem lidt af myntebladene til at drysse over laksen inden servering.

Smag til med salt og peber.

Smør et ovnfast fad med lidt olie, læg laksefileterne heri og krydr med salt og peber.

Smør fetamosen oven på hver laksefilet.

Bag i ca. 25 minutter alt efter størrelse midt i ovnen.

Drys med mynteblade inden servering.

GRÆSK SALAT

 

Snit salaten fint.

Halver agurken og skær den i grove skiver.

Skær tomaterne i både og snit fennikelen ¡ tynde skiver.

Skær rødløget i tynde skiver.

Bland det hele sammen i en skål sammen med oliven.

Vend det hele med olivenolien.

Smuldr feta hen over salaten og drys til sidst oregano over med rund hånd.


Kilde:LCHF1_105

Mynteblade, Fennikel, Laks - fersk, LCHF

  • Læst: 1441

 

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Yootheme