MARINADE 6 dl vand 180 g salt 1 fed hvidløg, knust 10 stk enebær, knuste 3 dl rødvin
URTER I HONNING 1 gulerod 1 porre 1 rødløg 1 spsk honning salt og peber
1
Culotten kan langtidssteges uden den er marineret
Marinade
2
Bring vandet i kog og opløs saltet heri Tilsæt hvidløg og enebær Afkøl marinaden
3
Når marinaden er helt kold tilsættes rødvin
Marinering
4
Skær senerne af undersiden af culotten Snit fedtkanten i tern
5
Læg culotten i en skål/et fad og dæk den med marinaden Skal marinere min. 5 timer, gerne natten over
Langtidsstegning
6
Tænd ovnen på grillfunktion Tag culotten op af marinaden og tør den med køkkenrulle Læg den i bradepanden eller et stort ovnfast fad Hæld lidt vand i bunden
7
Når grillen er varm stilles culotten i ovnen, den skal kun have 5-6 min., indtil fedtet begynder at stege Tag culotten ud af oven
8
Stil nu ovnen på 70º og lad grillen køle af til den 70º Stil først culotten tilbage i ovnen når temperaturen er sænket, ellers steger den for hurtigt Sæt et stegetermometer i culotten og følg temperaturen Er den færdigstegt før tid, så skru temperaturen ned på 65º og lad den hvile til den skal bruges
Urter i honning
9
Snit grøntsagerne i meget små tern Svits dem i lidt smør på panden Tilsæt honning og rør rundt
10
Skær culotten i tynde skiver og anret på et fad Læg honningurterne ovenpå culotteskiver som pynt