Oksefrikadeller: 400 g oksefars 1 fed hvidløg 1 tsk tørret timian 1 spsk ketchup ½ dl mælk 1 spsk havregryn 1 tsk salt friskkværnet peber
Tomatsovs: 1 ds hakkede tomater 2 spsk tomatkoncentrat 1 spsk balsamico 1 spsk æblecidereddike 1 dl vand 1 spsk ketchup 1 fed hvidløg, presset 1 spsk tørret timian 1 spsk tørret oregano ¼ tsk tørrede chiliflager salt og friskkværnet peber
1 stk frisk mozerella frisk basilikum
|
|
- Bland oksekød sammen med alle øvrige ingredienser til en ensartet fars
- Form små frikadeller og steg dem på alle sider, de skal kun lige være gennemstegte
- Læg oksefrikadellerne på en tallerken
- Hæld de hakkede tomater på den pande frikadellerne er stegt på
- Tilsæt tomatkoncentrat, balsamico, æblecidereddike, vand og ketchup
- Lad det simre et par minutter
- Tilsæt så presset hvidløg, timian, oregano, chiliflager, salt og peber
- Lad det simre yderligere et par minutter
- Læg nu oksefrikadeller i sovsen
- Læg skiver af frisk mozerella over og lad det smelte
- Pynt med basikumblade og server sammen med pasta
Brug gerne revet ost istedet for frisk mozerella. Det er også fortrinligt at servere til en grov kartoffelmos
|