Sprængt svineskank

nofoto

Ingredienser    Tilberedning 
2 personer 

 

Sprængning omkring 24 timer
Traditionel varme 160° - 4-5 timer
Traditionel varme eller grill til sværen er sprød
Så bliver kødet dejligt mørt

2 stk svineskank (bagskanken er den bedste)
Sprængningslage
100 g salt
50 g sukker
4 laurbærblade
10 hele peberkorn
evt. 1 tsk nitritsalt, for at få kødet lyserødt
2 liter vand
Til bagning
2 spsk olivenolie
salt og peber

 
  1. Skyl skankene og rent evt. for urenheder
  2. Rids skindet på skankerne i et ternet mønster
  3. Bland sprængningslagen i en stor gryde, lagen skal kunne dække skankene
    Er der ikke nok lage, så lav lidt mere
  4. Læg skankene i lagen og stil i køleskabet i ca. 24 timer
  5. Når skankene er spængt tages de op og tørres med køkkenrulle
  6. Smør skankene ind i olivenolien og krydr med salt og friskkværnet peber
  7. Langtidsbag i ca 5 timer ved 160º
  8. Skru varmen op til 250º eller tænd grillelementet og lad sværen blive sprød, pas de ikke bliver brændt
  9. Her du tallerkner der er store nok, så server hele skanken, alternativt skæres kød og svær fra benet før det serveres.

Server gerne med flødestuvede kartofler med münsterost, ligesom de gør i Alsace

flodestuvede kart munsterost2

Her serveret med flødestuvede kartofler med münsterost

  • Læst: 62

 

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Yootheme