Sprængt svineskank

Ingredienser |
|
Tilberedning |
2 personer
|
|
Sprængning omkring 24 timer Traditionel varme 160° - 4-5 timer Traditionel varme eller grill til sværen er sprød Så bliver kødet dejligt mørt
|
2 stk svineskank (bagskanken er den bedste) Sprængningslage 100 g salt 50 g sukker 4 laurbærblade 10 hele peberkorn evt. 1 tsk nitritsalt, for at få kødet lyserødt 2 liter vand Til bagning 2 spsk olivenolie salt og peber
|
|
- Skyl skankene og rent evt. for urenheder
- Rids skindet på skankerne i et ternet mønster
- Bland sprængningslagen i en stor gryde, lagen skal kunne dække skankene
Er der ikke nok lage, så lav lidt mere
- Læg skankene i lagen og stil i køleskabet i ca. 24 timer
- Når skankene er spængt tages de op og tørres med køkkenrulle
- Smør skankene ind i olivenolien og krydr med salt og friskkværnet peber
- Langtidsbag i ca 5 timer ved 160º
- Skru varmen op til 250º eller tænd grillelementet og lad sværen blive sprød, pas de ikke bliver brændt
- Her du tallerkner der er store nok, så server hele skanken, alternativt skæres kød og svær fra benet før det serveres.
Server gerne med flødestuvede kartofler med münsterost, ligesom de gør i Alsace
|

Her serveret med flødestuvede kartofler med münsterost