Flødestuvede kartofler med münsterost

Ingredienser |
|
Tilberedning |
2 personer
|
|
Traditionel varme 200° - 25-30 min |
500 g kartofler 200 g sød kartoffel 1 pk bacon 1 stort løg 1 dl piskefløde 2,5 dl mælk 80-100 g münsterost salt og peber smør og mel (til en opbagt sovs)
|
|
- Steg baconen sprød og sæt til side
- Hak løget og svits det på panden i baconfedtet
- Skræl kartoflerne
- Skær dem i tynde skiver, 4-5 mm
- Giv dem et opkog i 5 min, de må ikke være gennemkogte
- Lav en sovs ved at smelte smørret og røre et par spsk mel i
Rør nu fløden og mælken i lidt efter lidt Bliver sovsen for tyk så hæld lidt mere mælk i
- Smelt derefter det meste af münsterosten i sovsen og smag til med salt og peber
Ønsker du en mere smagfuld sovs, så tilsæt resten af osten
- Læg et lag kartofler i et ildfast fad, tilsåt så lidt sovs, og fortsæt med et lag kartofler og sovs
slut af med sovs.
- Bag ved 200º i 20-25 minutter til kartoflerne er gennembagte og overfladen er let brunet
Smager fortrinligt til alle former for kød, men specielt til en sprængt svineskank, ligesom det spises i Alsace.
|

Her serveret med sprængt svineskank, hvor kødet er pillet fra benet