Flødestuvede kartofler med münsterost

nofoto

Ingredienser    Tilberedning 
2 personer 

  Traditionel varme 200° - 25-30 min

500 g kartofler
200 g sød kartoffel
1 pk bacon
1 stort løg
1 dl piskefløde
2,5 dl mælk
80-100 g münsterost
salt og peber
smør og mel (til en opbagt sovs)

 
  1. Steg baconen sprød og sæt til side
  2. Hak løget og svits det på panden i baconfedtet
  3. Skræl kartoflerne
  4. Skær dem i tynde skiver,  4-5 mm
  5. Giv dem et opkog i 5 min, de må ikke være gennemkogte
  6. Lav en sovs ved at smelte smørret og røre et par spsk mel i
    Rør nu fløden og mælken i lidt efter lidt
    Bliver sovsen for tyk så hæld lidt mere mælk i
  7. Smelt derefter det meste af münsterosten i  sovsen og smag til med salt og peber
    Ønsker du en mere smagfuld sovs, så tilsæt resten af osten
  8. Læg et lag kartofler i et ildfast fad, tilsåt så lidt sovs, og fortsæt med et lag kartofler og sovs
    slut af med sovs.
  9. Bag ved 200º i 20-25 minutter til kartoflerne er gennembagte og overfladen er let brunet

Smager fortrinligt til alle former for kød, men specielt til en sprængt svineskank, ligesom det spises i Alsace.

 flodestuvede kart munsterost2

Her serveret med sprængt svineskank, hvor kødet er pillet fra benet

  • Læst: 70

 

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Yootheme