Smörgås pepparkakor

Ingredienser
32 stk - afhængig af størrelsen
200g margarine 4,5 dl sukker 1 dl sirup - mørk 1,75 dl vand ½ spsk kanel - stødt ½ spsk ingefær - stødt ½ spsk nelliker - stødt 1 spsk pommeransskal (kan udelades) ½ spsk natron 1 spsk vand 750 g mel
|
|
Tilberedning
Traditionel varme 200° - 15-17 min.
1 |
Lad margarine, sukker,sirup og vand varme op uden at koge
|
2 |
Hak pommeransskallen fint |
3 |
Si alle krydderierne i, rør grundigt og lad afkøle |
4 |
Bland natron, opløst i 1 spsk vand, og mel i. Det er bedst at røre dejen på en køkkenmaskine, da dejen bliver ret sej |
5 |
Lad dejen køle af i køleskabet i nogle timer eller til næste dag |
6 |
Form en skefuld dej til en rund bolle som trykkes flad Pas på de ikke bliver for store og for tykke, de hæver en hel del Se før/efter billedet nederst på siden |
7 |
Bag i 15-17 min. ved 200° traditionel varme Bag ikke for længe, så bliver kagerne for sprøde Anvendes varmluft bliver kagerne for sprøde Kagerne skal være bløde når de tages ud Prøv dig frem, ingen ovne varmer ens
Laver du kagerne små, skal bagetiden reduceres, ellers bliver de spøde som brunkager
|
Kagerne skal helst være seje Smager fortrinlige med smør og ost Hos os er de en tradition i julemåneden
|



Er dejen lidt for fedtet kan du bruge dette trick:
- rul dejen hurtigt i kugler og placer dem på en bageplade
- læg et lille stykke bagepapir over kuglen og pres den flad med håndroden
Laves kagerne små, skal bagetiden reduceres, ellers bliver kagerne knasende sprøde



Nelliker stødt, Ingefær - Stødt, Kanel - stødt, Sirup - mørk