Smörgås pepparkakor

Smorgas1

Ingredienser

32 stk

200g margarine
4,5 dl sukker
1 dl sirup - mørk
1,75 dl vand
½ spsk kanel - stødt
½ spsk ingefær - stødt
½ spsk nelliker - stødt
1 spsk pommeransskal (kan udelades)
½ spsk natron
1 spsk vand
750 g mel

Tilberedning

Traditionel varme 200° - 15-17 min.

1 Lad margarine, sukker,sirup og vand varme op uden at koge
2 Hak pommeransskallen fint 
3 Si alle krydderierne i, rør grundigt og lad afkøle 
4 Bland natron, opløst i 1 spsk vand, og mel i.
Det er bedst at røre dejen på en køkkenmaskine, da dejen bliver ret sej 
5 Lad dejen køle af i køleskabet i nogle timer eller til næste dag
6 Form en skefuld dej til en rund bolle som trykkes flad
Pas på de ikke bliver for store og for tykke, de hæver en hel del 
Se før/efter billedet nederst på siden
7

Bag i 15-17 min. ved 200° traditionel varme
Bag ikke for længe, så bliver kagerne for sprøde
Anvendes varmluft bliver kagerne for sprøde
Kagerne skal være bløde når de tages ud.
Prøv dig frem, ingen ovne varmer ens

 
Kagerne skal helst være seje
Smager fortrinlige med smør og ost
Hos os er de en tradition i julemåneden

Kilde: En svensk kollega tilbage i 70'erne

Smorgas3

Smorgas4

Smorgas2

Er dejel lidt for fedtet kan du bruge dette trick:
- rul dejen hurtigt i kugler og placer dem på en bageplade
- læg et lille stykke bagepapir over kuglen og pres den flad med håndroden
Laves kagerne små, skal bagetiden reduceres, ellers bliver kagerne knasende sprøde

Smorgas41Smorgas42Smorgas43

  • Læst: 1272

 

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Yootheme