Moderne drømmekage med frugttopping

nofoto

Ingredienser    Tilberedning 
4 personer 

  Almindelig ovn 180° - 20 min + 7-10 min 
Bradepandestørrelse ca 20x30 cm

BUND
2 stk æg
100 g sukker
1 tsk vaniljepulver
1 tsk bagepulver
140 g hvedemel
1 dl mæk
30 g smeltet smør

TOPPING
100 g frosne hindbær
100 g frosne blåbær
2 spsk vand
50 g brun farin
30 g smør
150 g kokosmel

PYNT
Cremefraiche rør med lidt vaniljesukker
Friske bær


 

 
  1. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps
  2. Rør mælken og den smeltede smør sammen og pisk det i æggesnapsen
  3. Bland hvedemel, vaniljepulver og bagepulver
  4. Rør melet i æggesnapsen
  5. Fordel dejen i en bradepande på ca 20x30 cm
  6. Bag bunden i 20 min ved 180º traditionel varme

    TOPPING
  7. Hæld bærrene i en gryde sammen med vand og giv dem et opkog
  8. Mos bærrene, det kan være lidt svært at mose blåbærren med en grydeske, men prøv med et lille glas
  9. Lad bærren køle en smule af
  10. Rør bær, kokosmel og farin sammen til en ensartet masse
  11. Tag bunden ud af ovnen og fordel toppingen pænt ovenpå
  12. Sæt kagen i ovnen i yderligere 7-10 min

Skær kagen ud i passende stykker og pynt med en klat cremefraiche og friske bær

I modsætning til den traditionelle drømmekage, er denne noget mere frisk og sundere, da der ikke er nær så meget smør og sukker i som den originale drømmekage.

Frosne hindbær, Frosne blåbær, Kokosmel, Brun farin

  • Læst: 146

 

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Yootheme