Moderne drømmekage med frugttopping

Ingredienser |
|
Tilberedning |
4 personer
|
|
Almindelig ovn 180° - 20 min + 7-10 min Bradepandestørrelse ca 20x30 cm |
BUND 2 stk æg 100 g sukker 1 tsk vaniljepulver 1 tsk bagepulver 140 g hvedemel 1 dl mæk 30 g smeltet smør
TOPPING 100 g frosne hindbær 100 g frosne blåbær 2 spsk vand 50 g brun farin 30 g smør 150 g kokosmel
PYNT Cremefraiche rør med lidt vaniljesukker Friske bær
|
|
- Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps
- Rør mælken og den smeltede smør sammen og pisk det i æggesnapsen
- Bland hvedemel, vaniljepulver og bagepulver
- Rør melet i æggesnapsen
- Fordel dejen i en bradepande på ca 20x30 cm
- Bag bunden i 20 min ved 180º traditionel varme
TOPPING
- Hæld bærrene i en gryde sammen med vand og giv dem et opkog
- Mos bærrene, det kan være lidt svært at mose blåbærren med en grydeske, men prøv med et lille glas
- Lad bærren køle en smule af
- Rør bær, kokosmel og farin sammen til en ensartet masse
- Tag bunden ud af ovnen og fordel toppingen pænt ovenpå
- Sæt kagen i ovnen i yderligere 7-10 min
Skær kagen ud i passende stykker og pynt med en klat cremefraiche og friske bær
I modsætning til den traditionelle drømmekage, er denne noget mere frisk og sundere, da der ikke er nær så meget smør og sukker i som den originale drømmekage.
|
Kokosmel, Frosne blåbær, Frosne hindbær, Brun farin