Trøfler med jordbær

nofoto

Ingredienser    Tilberedning 
12 stk
afhænger dog lidt af størrelsen på jordbærrene 

   

100 g blødt smør
140 g sukker
3,5 dl havregryn
2 tsk vaniljesukker
3,5 spsk kakao
2 spsk kold expresso
12 stk jordbær  (1,5-2 cm i diameter)
kokosmel elle knuste hampefrø til pynt


 

 
  1. Skyl jordbærrene med stilk på, og tør dem godt af i køkkenrulle eller et viskestykke
  2. Ælt alle ingredienserne sammen med hænderne
  3. Flad dejen ud og fjerne først stilken fra jordbærrene umiddelbart før hver enkelt jordbær beklædes med et lag trøffelmasse på 3-4 mm
  4. Form trøflerne runde og rul dem kokosmel eller knuste hampefrø
  5. Stil på køl min. 1 time, gerne 2

Trøflerne er lidt bløde når de lige er lavet, men bliver super gode og faste når de kommer på køl en time eller længere

Da der er friske jordbær i, skal de spises i løbet af max. et døgn

Meget dekorativ hvis de skæres over.

Alternativ frugt
Du kan også vælge at lave trøflerne med hindbær eller små trøfler med blåbær.
Kommer du hindbær i skal de helst spises samme dag, da hindbær let bliver mast og dermed afgiver væde.
Blåbær er mere faste og de vil kunne holde sig et par døgn i køleskabet.

 

 

  • Læst: 218

 

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Yootheme