500 g hvedemel 1 tsk bagepulver 20 g lakridspulver 75 g sød finsk lakrids 75 g tranebær - tørrede 375 g koldt smør 500 g fint rørsukker 2 stk æg |
|
- Skær lakridsen i små stykker
- Sigt mel, bagepulver og lakridspulver i skålen til køkkenmaskinen
- Tilsæt lakrids og tranebær, rør rundt med en grydekse for at få det fordelt
- Skær smørret i små stykker og tilsæt det af flere omgange, rør med en grydeske ind i mellem
- Start køkkenmaskinen dem kagespaden monteret og lad den ælte dejen indtil smørret ikke klumper længere
- Tilsæt så sukker og æg og rør indtil dejen er samlet, ikke længere, ellers risikerer du at kagerne mister deres sprødhed
- Del nu dejen i protioner á ca. 230 g og rul hver enkelt portion til en pølse på max. 40 cm, de skal kunne være i din fryser
- Rul pølserne ind i bagepapir og frys dem i nogle timer eller længere, de skal være helt stive
- Forvarm ovnen på 180º varmluft
- Skær de frosne pølser i ½ cm tykke skiver og læg dem på bagepapir på en bageplade
5 rækker af 7 kager passer fint, så bager de ikke sammen
- Bag nu i 8-10 min
- Køl kagerne helt af på en bagerist
- Opbevar kagerne i kagedåse eller henkogningsglas
NB! du behøver ikke bage alle kagerne på en gang, det er altid rart at have småkagedej i fryseren.
Kagerne holder ikke længe, de er så lækre, så de bliver hurtigt spist.
|