Lakrids/tranebær småkager

nofoto

Ingredienser    Tilberedning 
6-7 plader (200-250 stk)  

  Varm luft 180° - 8-10 min
500 g hvedemel 
1 tsk bagepulver
20 g lakridspulver
75 g sød finsk lakrids
75 g tranebær - tørrede
375 g koldt smør
500 g fint rørsukker
2 stk æg
 
  1. Skær lakridsen i små stykker
  2. Sigt mel, bagepulver og lakridspulver i skålen til køkkenmaskinen
  3. Tilsæt lakrids og tranebær, rør rundt med en grydekse for at få det fordelt
  4. Skær smørret i små stykker og tilsæt det af flere omgange, rør med en grydeske ind i mellem
  5. Start køkkenmaskinen dem kagespaden monteret og lad den ælte dejen indtil smørret ikke klumper længere
  6. Tilsæt så sukker og æg og rør indtil dejen er samlet, ikke længere, ellers risikerer du at kagerne mister deres sprødhed

  7. Del nu dejen i protioner á ca. 230 g og rul hver enkelt portion til en pølse på max. 40 cm, de skal kunne være i din fryser
  8. Rul pølserne ind i bagepapir og frys dem i nogle timer eller længere, de skal være helt stive

  9. Forvarm ovnen på 180º varmluft
  10. Skær de frosne pølser i ½ cm tykke skiver og læg dem på bagepapir på en bageplade
    5 rækker af 7 kager passer fint, så bager de ikke sammen
  11. Bag nu i 8-10 min
  12. Køl kagerne helt af på en bagerist
  13. Opbevar kagerne i kagedåse eller henkogningsglas

NB! du behøver ikke bage alle kagerne på en gang, det er altid rart at have småkagedej i fryseren.

Kagerne holder ikke længe, de er så lækre, så de bliver hurtigt spist.

 lakrids tranebr smakager cut

 lakrids tranebr smakager2

Lakridspulver, Sød finsk lakrids, Tranebær - tørrede

  • Læst: 271

 

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Yootheme