Æbletærte med lakrids

nofoto

Ingredienser    Tilberedning 
6 personer 

  Traditionel varme 180° - 20 min

Mørdej
280 g hvedemel
90 g flourmelis
150 g smør
1 stort æg

Fyld
200 g marcipan
4 æbler
2 spsk sukker
1 stk vaniljestang  eller 1 tsk vaniljepulver
2 spsk sukker
3-4 tsk lakridspulver
1 æg til pensling

Tilbehør
Cremefraiche
1-2 tsk vaniljesukker

 
  1. Sigt mel og flourmelisi en skål
  2. Tilsæt smuldret smør og saml hurtigt dejen med ægget
  3. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i ca. 30 min. før den rulles ud
  4. Rul mørdejen ud så den godt og vel kan dække en stor tærteform (26-28 cm)
  5. Skær overskydende kanter af og gem dejen til pynt (læg det i køleskabet, så er det lettere at rulle ud når det skal bruges)

  6. Riv marcipanen groft
  7. Fordel marcipanen på tærtebunden
  8. Skær æbler i kvarte og fjern kernehuset
  9. Skær æblerne i tynde skiver
  10. Læg æblerne taglagt på marcipanen

  11. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud
  12. Bland sukker og vaniljekorn godt, mas kornene godt ud så de bliver blandet med sukkeret uden at klumpe
  13. Bland lakridspulver i vaniljesukkeret
  14. Fordel blandingen over æblerne

  15. Rul resten af dejen ud og udstik dejen med en stjerneudstikker eller lignene
  16. Fordel stjernene over æblerne

  17. Pensl stjernerne og kan på tærtedejen med æg
  18. Bag tærten ved 180º i ca. 20 min. til den er gylden

Server tærten med cremefraiche rørt op med lidt vaniljesukker

Der kan også serveres flødeskum eller vaniljeis til tærten

ebletrte lakrids 1  ebletrte lakrids 2

ebletrte lakrids 3  ebletrte lakrids 4

Æbler, Lakridspulver, Marcipan

  • Læst: 262

 

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Yootheme