Æbletærte med lakrids

Ingredienser |
|
Tilberedning |
6 personer
|
|
Traditionel varme 180° - 20 min |
Mørdej 280 g hvedemel 90 g flourmelis 150 g smør 1 stort æg
Fyld 200 g marcipan 4 æbler 2 spsk sukker 1 stk vaniljestang eller 1 tsk vaniljepulver 2 spsk sukker 3-4 tsk lakridspulver 1 æg til pensling
Tilbehør Cremefraiche 1-2 tsk vaniljesukker
|
|
- Sigt mel og flourmelisi en skål
- Tilsæt smuldret smør og saml hurtigt dejen med ægget
- Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i ca. 30 min. før den rulles ud
- Rul mørdejen ud så den godt og vel kan dække en stor tærteform (26-28 cm)
- Skær overskydende kanter af og gem dejen til pynt (læg det i køleskabet, så er det lettere at rulle ud når det skal bruges)
- Riv marcipanen groft
- Fordel marcipanen på tærtebunden
- Skær æbler i kvarte og fjern kernehuset
- Skær æblerne i tynde skiver
- Læg æblerne taglagt på marcipanen
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud
- Bland sukker og vaniljekorn godt, mas kornene godt ud så de bliver blandet med sukkeret uden at klumpe
- Bland lakridspulver i vaniljesukkeret
- Fordel blandingen over æblerne
- Rul resten af dejen ud og udstik dejen med en stjerneudstikker eller lignene
- Fordel stjernene over æblerne
- Pensl stjernerne og kan på tærtedejen med æg
- Bag tærten ved 180º i ca. 20 min. til den er gylden
Server tærten med cremefraiche rørt op med lidt vaniljesukker
Der kan også serveres flødeskum eller vaniljeis til tærten
|


Æbler, Lakridspulver, Marcipan