Æg med laks i ramakin

nofoto

Ingredienser    Tilberedning 
4 personer 

  Traditionel varme 180° - 25-30 min

4 stk æg
¾ dl mælk
4 spsk revet Grana Padano ost
salt og friskkværnet peber
2 skiver røget laks
½ stk avocado
8 små tomater
frisk hakket dild eller 2 tsk. tørret dild

PYNT
1 skive røget laks
friske dildkviste til pynt
4 tomater

 

 
  1. Tænd ovnen på 180º varmluft
  2. Pisk æg, mælk, salt og peber godt sammen
    Tilsæt ost og finthakket dild og bland godt
  3. Skær lakseskiverne i små stykker og bland dem i æggemassen
  4. Hæld nu æggemassen i 4 ramakiner
  5. Halver tomaterne og fordel 4 halve i hver ramakin
  6. Skær avocadoen i mindre stykker og fordel det i ramakinerne
  7. Sæt i ovnen i 25-30 minutter. De hæver voldsomt i ovnen, så stil dem på risten på et stykke bagepapir, for det sker at der løber lidt æggemasse over kanten af ramakinerne
  8. Lad dem hvile et par minutter når de kommer ud af ovnen, de falder en del sammen, men bare rolig, de er som de skal være
  9. Pynt med en strimmel laks, en dildkvist og 2 halve tomater

Ramakinerne behøver ikke at blive  smurt.

Det er faktisk ret let at fiske det hele op af ramakinerne uden at det går i stykker

Fyld ikke mere i end som vist på dette billede

egg ramakin2

De vokser vildt i ovnen, falder dog sammen et par minuttere efter de kommer ud af ovnen

egg ramakin1

De ser sådan ud når de er klar til at blive spist

egg ramakin3

Avocado, Laks - røget

  • Læst: 186

 

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Yootheme