Æg med laks i ramakin

Ingredienser |
|
Tilberedning |
4 personer
|
|
Traditionel varme 180° - 25-30 min |
4 stk æg ¾ dl mælk 4 spsk revet Grana Padano ost salt og friskkværnet peber 2 skiver røget laks ½ stk avocado 8 små tomater frisk hakket dild eller 2 tsk. tørret dild
PYNT 1 skive røget laks friske dildkviste til pynt 4 tomater
|
|
- Tænd ovnen på 180º varmluft
- Pisk æg, mælk, salt og peber godt sammen
Tilsæt ost og finthakket dild og bland godt
- Skær lakseskiverne i små stykker og bland dem i æggemassen
- Hæld nu æggemassen i 4 ramakiner
- Halver tomaterne og fordel 4 halve i hver ramakin
- Skær avocadoen i mindre stykker og fordel det i ramakinerne
- Sæt i ovnen i 25-30 minutter. De hæver voldsomt i ovnen, så stil dem på risten på et stykke bagepapir, for det sker at der løber lidt æggemasse over kanten af ramakinerne
- Lad dem hvile et par minutter når de kommer ud af ovnen, de falder en del sammen, men bare rolig, de er som de skal være
- Pynt med en strimmel laks, en dildkvist og 2 halve tomater
Ramakinerne behøver ikke at blive smurt.
Det er faktisk ret let at fiske det hele op af ramakinerne uden at det går i stykker
|
Fyld ikke mere i end som vist på dette billede

De vokser vildt i ovnen, falder dog sammen et par minuttere efter de kommer ud af ovnen

De ser sådan ud når de er klar til at blive spist

Avocado, Laks - røget