Kaviar tapas

nofoto

Kaviar, sød tomatkompot og kammuslinger

Ingredienser    Tilberedning 
4 personer 

   

Sød tomatkompot
2 store tomater
2-3 spsk sukker
3 spsk hvid balsamicoeddike
havsalt og evt. sukker

Endvidere
4 store kammuslinger
saft fra 1 citron
¼ dl olivenolie
havsalt og friskkværnet peber
30 g  kaviar

 
  1. Snit et lille kryds i toppen af hver tomat, vend rundt og fjern stilken
  2. Blancher i spilkogende vand i 1 minut, afkøl i iskoldt vand, og flå skindet af
  3. Hak tomaterne groft, og kog dem op med sukker og balsamico i en lille gryde, til væden er fordampet
  4. Smag til med salt og evt. mere sukker 
  5. Skær kammuslinger midt igennem, så du har 2 store runde skiver
  6. Læg dem på et fad, pres citronsaft over, dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber
  7. Lad dem stå og trække i 10 minutter 
  8. Anret en skive kammusling, på en teske, med ½ tsk tomatkompot på, top med kaviar og server straks

Tomatkompotten kan tilberedes et par dage før anvendelse

Passer fint som aperitif til champagnen på en festaften (nytårsaften)

 

kaviar tapas1

Kaviar, avocadomos, rugbrød og citron

Ingredienser    Tilberedning 
4 personer 

   

3 skiver daggammelt rugbrød i meget tynde skiver
lidt olivenolie

1 stk avocado
2 spsk cremefraiche 38%
havsalt og friskkværnet peber
30 g kaviar
fintrevet skal af 1 øko citron
havsalt

 
  1. Skær rugbrødet ud i trekanter så der er min. 8 stk
  2. Dryp skiverne med lidt olivenolie
  3. Bag dem sprøde ved 200º i 3 minutter, afkøl på køkkenrulle
    Skiverne kan engang i mellem købes færdige i supermarkedet
  4. Tag kødet ud af avocadoen og mos det godt med en gaffel
  5. Rør avocadomosen med cremefraiche, salt og peber, og smag til
  6. Læg en ½ tsk avokadomos på hvert stykke brød, kom lidt kaviar på, riv citronskal over, drys med lidt salt, og server straks

Rugbrødsskiverne kan sagtens laves dagen før Opbevar dem i den tæt beholder på køkkenrulle

Passer fint som aperitif til champagnen på en festaften (nytårsaften)

 

kaviar tapas3

Kaviar, kartoffel, citroncreme og dild

Ingredienser    Tilberedning 
4 personer 

   

8 små kogte kartofler med skræl
2 dl cremefraiche 38%
3 spsk friskpresset citronsaft
revet citronskal
havsalt og friskkværnet peber
30 g kaviar
dild

 
  1. Kog kartoflerne med skræl
  2. Afkøl kartoflerne og skær dem i ½ cm tykke skiver
  3. Pisk cremefraiche med citronsaft og -skal, salt og peber, til den bliver tyk
  4. Anret en skive kartoffel med lidt citroncreme på, top med kaviar og pynt med dild

Kartoflerne kan sagtens koges dagen før

Passer fint som aperitif til champagnen på en festaften (nytårsaften)

 

Kammuslinger, Avocado, Kaviar

  • Læst: 201

 

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Yootheme