Tomatchutney

Ca. 1 liter

Smagen er bedst efter ca. 1 uge, men den kan spises straks

Holdbarhed ca. 3 måneder


Over/undervarme 200°
30 min.

Ingredienser

  • 12 stk
    tomater - store modne
  • 3 spsk
    olivenolie
  • 2 spsk
    balsamico
  • friskkværnet peber
  • 1 dusk
    timian - frisk - hakket
  • 2 stk
    rødløg - grofthakkede
  • 2 stk
    mild chili - røde hakkede
  • 2 spsk
    olivenolie
  • 2 fed
    hvidløg - tynde skiver
  • 1 dl
    rosiner
  • 2 spsk
    farin
  • 1 dl
    balsamico
  • maldonsalt
  • atamon til at skylle glas i

   Tilberedning

  1. Halver tomaterne
  2. Læg dem på en bageplade med bagepapir, der er foldet op i siderne
  3. Bag dem ved over7under varme 200° i 30 min, eller til de er bløde
  4. Køl dem lidt af, og hak dem groft
  5. Husk at gemme væden på pladen
  6. Varm resten af olien op i en gryde
  7. Svits løg, chili, hvidløg og rosiner i et par minutter
  8. Kom de hakkede tomater og væden ved, hæld balsamico og farin over, og lad det simre i ca. 20 minutter Smag til med salt
  9. Smag til med salt
  10. Rør 1 tsk atamon i umiddelbart før det fyldes glas
  11. Kom chutneyen på atamon skoldede glas, og opbevar dem koldt

 

 

 

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Yootheme