Æblemarmelade

1,5 liter

En superlækker æblemarmelade
Smager lidt af jul og er virkelig smagfuld
God på en brie, en skive ost eller blot alene
Kan også med fordel bruges på din morgenmadsskyr


Ingredienser

  • 1 kg
    æbler - skrællede uden kernehus
  • 2 dl
    vand
  • 600 g
    syltesukker med pektin
  • 1 tsk
    kanel - stødt
  • 1 tsk
    kardemommekerner
  • 1 tsk
    vaniljesukker
  • 1 tsk
    atamon

   Tilberedning

  1. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær i mindre stykker
  2. Kog æbler og vand under låg i ca. 20 min. Rør ofte
  3. Kværn kardemommefrøene i en morter
  4. Bland syltesukker, kanel, kardemomme og vaniljesukker
  5. Rør det i æblerne og kog yderligere 5 min.
  6. Fjern marmeladen fra varmen og lad den køle lidt af
  7. Rør 1 tsk atamon i æblemarmeladen, det forlænger holdbarheden
  8. Blend marmeladen let med en stavblender, så der kun er små stykker æble tilbage
  9. Fyld på skoldende glas og lad afkøle yderligere uden låg
  10. Luk derefter glassene og stil dem mørkt og køligt

Glassene fra Meny og Spars pesto er glimrende til hjemmelavet marmelade, de indeholder 2 dl og lågene er ganske dekorative

Kardemommekerner kan købes i større supermarkeder


 

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Yootheme