En superlækker æblemarmelade Smager lidt af jul og er virkelig smagfuld God på en brie, en skive ost eller blot alene Kan også med fordel bruges på din morgenmadsskyr
Ingredienser
1 kg
æbler - skrællede uden kernehus
2 dl
vand
600 g
syltesukker med pektin
1 tsk
kanel - stødt
1 tsk
kardemommekerner
1 tsk
vaniljesukker
1 tsk
atamon
Tilberedning
Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær i mindre stykker
Kog æbler og vand under låg i ca. 20 min.
Rør ofte
Kværn kardemommefrøene i en morter
Bland syltesukker, kanel, kardemomme og vaniljesukker
Rør det i æblerne og kog yderligere 5 min.
Fjern marmeladen fra varmen og lad den køle lidt af
Rør 1 tsk atamon i æblemarmeladen, det forlænger holdbarheden
Blend marmeladen let med en stavblender, så der kun er små stykker æble tilbage
Fyld på skoldende glas og lad afkøle yderligere uden låg
Luk derefter glassene og stil dem mørkt og køligt
Glassene fra Meny og Spars pesto er glimrende til hjemmelavet marmelade, de indeholder 2 dl og lågene er ganske dekorative