Jordskokkesuppe med parmaskinke

Varmluft 220° – 6-7 min
 

4 personer

Server med et godt stykke knækbrød eller flutes

Ingredienser

2 spsk olie
350 g jordskokker
250 g kartofler
1 stk løg
1 fed hvidløg
1 liter grøntsagsbouillon
½ tsk revet muskatnød
2 dl fløde
2 spsk limesaft
salt og friskkværnet peber
4 skiver parmaskinke

Grøn olie
½ dl olivenolie
1 lille håndfuld
basilikumblade eller spinatblade, gerne med stilk

Tilberedning
  1. Tilbered parmaskinke og grøn olie så det er klar når suppen er færdig.
  2. Gør jordskokker og kartofler rene og skær i mindre stykker
  3. Pil løg og hvidløg og snit fint
  4. Sauter grøntsagerne i olie i en gryde i ca. 5 min under omrøring
  5. Tilsæt bouillon og lad suppen småsimre i 20 min
  6. Blend suppen til en ensartet og cremet suppe
  7. Varm herefter let op og tilsæt fløde, limesaft og muskatnød og smag til med salt og peber. Suppen må ikke koge

    Parmaskinke
  8. Bag parmaskinken i ovnen ved 220° i 6-7 min
  9. Efter bagning lægges parmaskinken på køkkenrulle, lad det køle af så det bliver sprødt

    Grøn olie
  10. Blend olien og basilikumbladene/spinatbladene i en lille blender eller en minihakker
  11. Si olien i en lille si

Loading