Kanelkage

Bradepande 30×30 cm

180° over/undervarme
ca. 30 min.

En dejlig kage til mange, og så kan den pyntes alt efter behag

Ingredienser

Kanelkage
2 æg
400 g sukker
2 spsk kanel, jep, spiseskefulde!
2 tsk natron
1 nip salt
400 g hvedemel
3,5 dl kærnemælk
125 g smeltet smør

Glasur
50 g smør, blødt
200 g flormelis
1 spsk kakao
1/2 dl stærk kaffe eller vand

Tilberedning

Kanelkage

  1. Pisk æg og sukker lyst og luftigt – ca. 3-5 minutter
  2. Bland kanel, natron, salt og hvedemel sammen i en anden skål
  3. Sigt det i ægge/sukker-massen
  4. Tilsæt kærnemælk og pisk dejen sammen
  5. Tilsæt smeltet smør og pisk hurtigt dejen sammen til den er jævn
  6. Beklæd en bradepande med bagepapir (30 x 30 cm)
    Stil en rugbrødsform i enden af en normal bradepande
  7. Fordel dejen heri
  8. Bag kanelkagen ved 180 grader i ca. 30 minutter i over/undervarme
    Prik med en tandstik i midten for at tjekke om den er bagt
  9. Tag kagen ud og lad den afkøle i formen

Glasur

  1. Kom smør, flormelis, kakao og kaffe i en skål
  2. Pisk det sammen til en tyk glasur
  3. Fordel glasuren på den afkølede kage, du kan smøre det ud med en kniv eller lave et mønster med et sprøjtetylle

Loading