Over/undervarme 200° – 30-35 min.8 personerServer med:Helstegt oksemørbrad med portvinssovs Ingredienser 60 g tørrede Karl Johan svampe1 løg4 fed hvidløg2 spsk smør1 knsp tørret timianfriskkværnet peber½ tsk salt2 kg kartofler2 spsk smør1½ tsk salt2 dl mælk4 dl piskefløde300 g revet cheddar Tilberedning Læg svampene i blød i vand i ca. 30 min. Lad dem dryppe af, og hak demPil og hak løg og hvidløg fintSmelt smør på en stegepande, og steg svampe, løg og hvidløg ved middelvarme til svampene får lidt farveKrydr med timian, salt og peberSæt svampene til sideSkræl kartoflerne, og skær dem i ca. 2 mm tynde skiverVarm smørret op i en bredbundet grydeSteg kartoffelskiverne ca. 5 minSalt, og tilsæt mælk og fløde. Lad det hele koge ca. 10 min. uden låg. Rør ofteLæg kartoffelblandingen lagvist med stegte svampe og løg samt revet ost, i et ovnfast fad eller ramekiner. Der skal være kartofler og ost øverst.Gratiner midt i ovnen ved 200° i ca. 35 min Tags# Cheddar - revet# Fløde# Karl Johan svampe - tørrede