Kartoffelgratin med Karl Johan svampe

Over/undervarme 200° – 30-35 min.

8 personer

Server med:
Helstegt oksemørbrad med portvinssovs

Ingredienser

60 g tørrede Karl Johan svampe
1 løg
4 fed hvidløg
2 spsk smør
1 knsp tørret timian
friskkværnet peber
½ tsk salt
2 kg kartofler
2 spsk smør
1½ tsk salt
2 dl mælk
4 dl piskefløde
300 g revet cheddar

Tilberedning
  1. Læg svampene i blød i vand i ca. 30 min. Lad dem dryppe af, og hak dem
  2. Pil og hak løg og hvidløg fint
  3. Smelt smør på en stegepande, og steg svampe, løg og hvidløg ved middelvarme til svampene får lidt farve
  4. Krydr med timian, salt og peber
  5. Sæt svampene til side
  6. Skræl kartoflerne, og skær dem i ca. 2 mm tynde skiver
  7. Varm smørret op i en bredbundet gryde
  8. Steg kartoffelskiverne ca. 5 min
  9. Salt, og tilsæt mælk og fløde. Lad det hele koge ca. 10 min. uden låg. Rør ofte
  10. Læg kartoffelblandingen lagvist med stegte svampe og løg samt revet ost, i et ovnfast fad eller ramekiner. Der skal være kartofler og ost øverst.
  11. Gratiner midt i ovnen ved 200° i ca. 35 min

Loading