Kaviar, sød tomatkompot og kammuslinger

4 personer

Passer fint som aperitif til champagnen på en festaften (nytårsaften)

Ingredienser

Sød tomatkompot
2 store tomater
2-3 spsk sukker
3 spsk hvid balsamicoeddike
havsalt og evt. sukker

Endvidere
4 store kammuslinger
saft fra 1 citron
¼ dl olivenolie
havsalt og friskkværnet peber
30 g  kaviar

Tilberedning
  1. Snit et lille kryds i toppen af hver tomat, vend rundt og fjern stilken
  2. Blancher i spilkogende vand i 1 minut, afkøl i iskoldt vand, og flå skindet af
  3. Hak tomaterne groft, og kog dem op med sukker og balsamico i en lille gryde, til væden er fordampet
  4. Smag til med salt og evt. mere sukker 
  5. Skær kammuslinger midt igennem, så du har 2 store runde skiver
  6. Læg dem på et fad, pres citronsaft over, dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber
  7. Lad dem stå og trække i 10 minutter 
  8. Anret en skive kammusling, på en teske, med ½ tsk tomatkompot på, top med kaviar og server straks

Tomatkompotten kan tilberedes et par dage før anvendelse

Kaviar, avocadomos, rugbrød og citron

4 personer

Ingredienser

3 skiver daggammelt rugbrød i meget tynde skiver
lidt olivenolie

1 stk avocado
2 spsk cremefraiche 38%
havsalt og friskkværnet peber
30 g kaviar
fintrevet skal af 1 øko citron
havsalt

Tilberedning
  1. Skær rugbrødet ud i trekanter så der er min. 8 stk
  2. Dryp skiverne med lidt olivenolie
  3. Bag dem sprøde ved 200º i 3 minutter, afkøl på køkkenrulle
    Skiverne kan engang i mellem købes færdige i supermarkedet
  4. Tag kødet ud af avocadoen og mos det godt med en gaffel
  5. Rør avocadomosen med cremefraiche, salt og peber, og smag til
  6. Læg en ½ tsk avokadomos på hvert stykke brød, kom lidt kaviar på, riv citronskal over, drys med lidt salt, og server straks
  7.  

Rugbrødsskiverne kan sagtens laves dagen før Opbevar dem i den tæt beholder på køkkenrulle

Kaviar, kartoffel, citroncreme og dild

4 personer

Ingredienser

8 små kogte kartofler med skræl
2 dl cremefraiche 38%
3 spsk friskpresset citronsaft
revet citronskal
havsalt og friskkværnet peber
30 g kaviar
dild

Tilberedning
  1. Kog kartoflerne med skræl
  2. Afkøl kartoflerne og skær dem i ½ cm tykke skiver
  3. Pisk cremefraiche med citronsaft og -skal, salt og peber, til den bliver tyk
  4. Anret en skive kartoffel med lidt citroncreme på, top med kaviar og pynt med dild

Kartoflerne kan sagtens koges dagen før

Loading