Stedet for livsnydere
Kaviar, sød tomatkompot og kammuslinger
4 personer
Passer fint som aperitif til champagnen på en festaften (nytårsaften)
Ingredienser
Sød tomatkompot
2 store tomater
2-3 spsk sukker
3 spsk hvid balsamicoeddike
havsalt og evt. sukker
Endvidere
4 store kammuslinger
saft fra 1 citron
¼ dl olivenolie
havsalt og friskkværnet peber
30 g kaviar
Tilberedning
- Snit et lille kryds i toppen af hver tomat, vend rundt og fjern stilken
- Blancher i spilkogende vand i 1 minut, afkøl i iskoldt vand, og flå skindet af
- Hak tomaterne groft, og kog dem op med sukker og balsamico i en lille gryde, til væden er fordampet
- Smag til med salt og evt. mere sukker
- Skær kammuslinger midt igennem, så du har 2 store runde skiver
- Læg dem på et fad, pres citronsaft over, dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber
- Lad dem stå og trække i 10 minutter
- Anret en skive kammusling, på en teske, med ½ tsk tomatkompot på, top med kaviar og server straks
Tomatkompotten kan tilberedes et par dage før anvendelse
Kaviar, avocadomos, rugbrød og citron
4 personer
Ingredienser
3 skiver daggammelt rugbrød i meget tynde skiver
lidt olivenolie
1 stk avocado
2 spsk cremefraiche 38%
havsalt og friskkværnet peber
30 g kaviar
fintrevet skal af 1 øko citron
havsalt
Tilberedning
- Skær rugbrødet ud i trekanter så der er min. 8 stk
- Dryp skiverne med lidt olivenolie
- Bag dem sprøde ved 200º i 3 minutter, afkøl på køkkenrulle
Skiverne kan engang i mellem købes færdige i supermarkedet - Tag kødet ud af avocadoen og mos det godt med en gaffel
- Rør avocadomosen med cremefraiche, salt og peber, og smag til
- Læg en ½ tsk avokadomos på hvert stykke brød, kom lidt kaviar på, riv citronskal over, drys med lidt salt, og server straks
Rugbrødsskiverne kan sagtens laves dagen før Opbevar dem i den tæt beholder på køkkenrulle
Kaviar, kartoffel, citroncreme og dild
4 personer
Ingredienser
8 små kogte kartofler med skræl
2 dl cremefraiche 38%
3 spsk friskpresset citronsaft
revet citronskal
havsalt og friskkværnet peber
30 g kaviar
dild
Tilberedning
- Kog kartoflerne med skræl
- Afkøl kartoflerne og skær dem i ½ cm tykke skiver
- Pisk cremefraiche med citronsaft og -skal, salt og peber, til den bliver tyk
- Anret en skive kartoffel med lidt citroncreme på, top med kaviar og pynt med dild
Kartoflerne kan sagtens koges dagen før