Koldhævet morgenbrød

24 boller
Varmluft 190° – 30-35 min.

Dejlige boller der hæver i køleskabet natten over
Skal efterhæve 30 min ved stuetemperatur og bages i 30-35 min hvis de er tætstillede, ellers 25 min

Vil du bage dem straks, skal der en hel pakke gær i

Ingredienser

6 dl koldt vand
½ pk gær
4 spsk olie
400 g hytteost
4 tsk salt
360 g fuldkornshvedemel
840 g hvedemel

Drys: hvid/blå birkes

 

Tilberedning

          Aftenen før

  1. Kom vand, gær, olie, hytteost og salt i en skål
    Rør godt rundt
  2. Kom melet i, og rør indtil dejen er samlet
    Dejen skal være en smule klæg
  3. Hæld dejen ud på bordet og ælt godt
  4. Form 24 boller og stil dem tæt på en bageplade
  5. Dæk med film og stil i køleskabet natten over

    Om morgenen
  6. Tag bollerne ud af køleskabet
    Lad dem stå i 30 min
  7. Pensl bollerne med vand og drys med det du foretrækker
  8. Bag ved 190° varmluft i 30-35 minutter

24 boller
Varmluft 190° – 30-35 min.

Dejlige boller der hæver i køleskabet natten over
Skal efterhæve 30 min ved stuetemperatur og bages i 30-35 min hvis de er tætstillede, ellers 25 min

Vil du bage dem straks, skal der en hel pakke gær i

Ingredienser

6 dl koldt vand
½ pk gær
4 spsk olie
400 g hytteost
4 tsk salt
360 g fuldkornshvedemel
840 g hvedemel

Drys: hvid/blå birkes

 

Tilberedning

          Aftenen før

  1. Kom vand, gær, olie, hytteost og salt i en skål
    Rør godt rundt
  2. Kom melet i, og rør indtil dejen er samlet
    Dejen skal være en smule klæg
  3. Hæld dejen ud på bordet og ælt godt
  4. Form 24 boller og stil dem tæt på en bageplade
  5. Dæk med film og stil i køleskabet natten over

    Om morgenen
  6. Tag bollerne ud af køleskabet
    Lad dem stå i 30 min
  7. Pensl bollerne med vand og drys med det du foretrækker
  8. Bag ved 190° varmluft i 30-35 minutter

Loading