Koldrøget laks med fennikel

4 personer

En særlig lækker forret
Den røgede laks fås bl.a. i Føtex som et lille tykt stykke eller en hel side


 
Ingredienser
½ stk fennikel
½ fed hvidløg
1 spsk løg – hakket
½ tsk fennikelfrø
olie
½ dl mayonnaise
½ spsk dild – hakket
dildkviste til pynt
4 stk forårsløg
1 spsk peberrod – revet
3 spsk æblecidereddike
1 tsk sukker
friskkværnet salt og peber
20 tern laks – røget i et helt stykke (ikke den der er skåret i skiver)

 

Tilberedning
  1. Skær fennikel i meget små tern 2×2 mm
  2. Hak løg og hvidløg fint
  3. Sauter fennikel, fennikelfrø og løg i lidt olie
  4. Tilsæt æblecidereddike og sukker og kog ind til fennikkelen er mør, men med lidt bid. Væsken skal være kogt ind til en tynd sirup
  5. Køl ned og vend det sammen med mayonnaise og hakket dild eller fennikeltop Smag til med salt og peber og juster med sukker eller æblecidereddike
  6. Skær forårsløggene ud i ca 2 cm stykker og blancher
  7. Skær laksen ud i tern på ca. ½ cm
  8. Anret laks og løg med klatter af fennikelremouladen og pynt med revet peberrod og dild

Loading