Lakrids/tranebær småkager

Varm luft 180°  – 8-10 min.

6-7 plader (200-250 stk)

 

Ingredienser
500 g hvedemel
1 tsk bagepulver
20 g lakridspulver
75 g sød finsk lakrids
75 g tranebær – tørrede
375 g smør – koldt
500 g rørsukker – fint
2 stk æg

            

Tilberedning
  1. Skær lakridsen i små stykker
  2. Sigt mel, bagepulver og lakridspulver i skålen til køkkenmaskinen
  3. Tilsæt lakrids og tranebær, rør rundt med en grydekse for at få det fordelt
  4. Skær smørret i små stykker og tilsæt det af flere omgange
  5. Rør med en grydeske ind i mellem
  6. Start køkkenmaskinen dem kagespaden monteret
  7. Lad den ælte dejen indtil smørret ikke klumper længere
  8. Tilsæt så sukker og æg og rør indtil dejen er samlet
  9. Rør ikke længere, så risikerer du at kagerne mister deres sprødhed
  10. Del nu dejen i portioner á ca. 230 g og rul hver enkelt portion til en pølse på max. 40 cm, de skal kunne være i din fryser
  11. Rul pølserne ind i bagepapir og frys dem i nogle timer eller længere, de skal være helt stive
  12. Forvarm ovnen på 180º varmluft
  13. Skær de frosne pølser i ½ cm tykke skiver og læg dem på bagepapir på en bageplade – 5 rækker af 7 kager passer fint, så bager de ikke sammen
  14. Bag nu i 8-10 min
  15. Køl kagerne helt af på en bagerist
  16. Opbevar kagerne i kagedåse eller henkogningsglas

Loading