Stedet for livsnydere
Varm luft 180° – 8-10 min.
6-7 plader (200-250 stk)
Ingredienser
500 g hvedemel
1 tsk bagepulver
20 g lakridspulver
75 g sød finsk lakrids
75 g tranebær – tørrede
375 g smør – koldt
500 g rørsukker – fint
2 stk æg
Tilberedning
- Skær lakridsen i små stykker
- Sigt mel, bagepulver og lakridspulver i skålen til køkkenmaskinen
- Tilsæt lakrids og tranebær, rør rundt med en grydekse for at få det fordelt
- Skær smørret i små stykker og tilsæt det af flere omgange
- Rør med en grydeske ind i mellem
- Start køkkenmaskinen dem kagespaden monteret
- Lad den ælte dejen indtil smørret ikke klumper længere
- Tilsæt så sukker og æg og rør indtil dejen er samlet
- Rør ikke længere, så risikerer du at kagerne mister deres sprødhed
- Del nu dejen i portioner á ca. 230 g og rul hver enkelt portion til en pølse på max. 40 cm, de skal kunne være i din fryser
- Rul pølserne ind i bagepapir og frys dem i nogle timer eller længere, de skal være helt stive
- Forvarm ovnen på 180º varmluft
- Skær de frosne pølser i ½ cm tykke skiver og læg dem på bagepapir på en bageplade – 5 rækker af 7 kager passer fint, så bager de ikke sammen
- Bag nu i 8-10 min
- Køl kagerne helt af på en bagerist
- Opbevar kagerne i kagedåse eller henkogningsglas