Stedet for livsnydere
Over/undervarme 180° – ca. 15 min
4 personer
Ingredienser
Laks med fetalåg
4 gode laksefileter
180 g feta
100 g cremefraiche 38 %
1 fed hvidløg
1 spsk fløde
20 mynteblade (gem lidt til pynt)
salt og friskkværnet peber
Græsk salat
½ iceberg salat
½ agurk
4-6 tomater
½ fennikel
1 rødløg
1 dusk dild
1 håndfuld gode oliven
200 g feta
lidt tørret oregano
4 spsk koldpresset olivenolie
Tilberedning
Laks med fetalåg
- Mos fetaen i en skål, kom cremefraiche og presset hvidløg i og rør det godt sammen
- Fortynd med fløden, hvis det er nødvendigt
- Hak myntebladene lidt og rør dem i fetamosen.
- Gem lidt af myntebladene til at drysse over laksen inden servering
- Smag til med salt og peber
- Smør et ovnfast fad med lidt olie, læg laksefileterne heri og krydr med salt og peber
- Smør fetamosen oven på hver laksefilet
- Bag i ca. 15 minutter alt efter størrelse midt i ovnen
- Drys med mynteblade inden servering.
Græsk salat - Snit salaten fint
- Halver agurken og skær den i grove skiver
- Skær tomaterne i både og snit fennikel ¡ tynde skiver
- Skær rødløget i tynde skiver
- Bland det hele sammen i en skål sammen med oliven
- Vend det hele med olivenolien
- Smuldr feta hen over salaten og drys til sidst oregano over med rund hånd