Laks med fetalåg og græsk salat

Over/undervarme 180° – ca. 15 min

4 personer

Ingredienser

Laks med fetalåg
4 gode laksefileter
180 g feta
100 g cremefraiche 38 %
1 fed hvidløg
1 spsk fløde
20 mynteblade (gem lidt til pynt)
salt og friskkværnet peber

Græsk salat
½ iceberg salat
½ agurk
4-6 tomater
½ fennikel
1 rødløg
1 dusk dild
1 håndfuld gode oliven
200 g feta
lidt tørret oregano
4 spsk koldpresset olivenolie 

Tilberedning

         Laks med fetalåg

  1. Mos fetaen i en skål, kom cremefraiche og presset hvidløg i og rør det godt sammen
  2. Fortynd med fløden, hvis det er nødvendigt
  3. Hak myntebladene lidt og rør dem i fetamosen.
  4. Gem lidt af myntebladene til at drysse over laksen inden servering
  5. Smag til med salt og peber
  6. Smør et ovnfast fad med lidt olie, læg laksefileterne heri og krydr med salt og peber
  7. Smør fetamosen oven på hver laksefilet
  8. Bag i ca. 15 minutter alt efter størrelse midt i ovnen
  9. Drys med mynteblade inden servering.

    Græsk salat
  10. Snit salaten fint
  11. Halver agurken og skær den i grove skiver
  12. Skær tomaterne i både og snit fennikel ¡ tynde skiver
  13. Skær rødløget i tynde skiver
  14. Bland det hele sammen i en skål sammen med oliven
  15. Vend det hele med olivenolien
  16. Smuldr feta hen over salaten og drys til sidst oregano over med rund hånd

Loading