Stedet for livsnydere
Over/undervarme 200° – 20 min. til laksen
Varmluft 225° – 20 min til kartoflerne
4 personer
Lækker, anderledes og let at lave, klar til at sætte i ovnen når forretten er spist
Så er der tid til lidt snak og et godt glas vin
Drik gerne et glas Sauvignon Blanc fra New Zealand til
Ingredienser
3 stk porrer
1 bdt dild
250 g mascarpone
1,5 dl mælk
salt og friskkværnet peber
4 stk laksefileter uden skind (ca. 175 g)
1 stk økologisk citron – saft og revet skal
60 g kapers
Tilbehør
små kartofler
1 stk økologisk citron – revet skal
Tilberedning
- Tænd ovnen på 200°
- Rens porrerne og skær dem i tynde skiver
- Steg porrerne 2-3 min. i lidt smør
- Pisk mælk og mascarpone sammen i en skål og krydr med salt og friskkværnet peber
- Klip halvdelen af dilden i og rør det godt sammen
- Hæld blandingen i panden og varm igennem
- Fordel den cremede porreblanding i et smurt ovnfast fad
- Læg laksestykkerne ovenpå
- Dryp laksen med citronsaft, friskkværnet salt og peber
- Drys revet citronskal og kapers over
- Bag retten i 20 minutter
- Klip resten af dilden over lige inden servering
- Bag små kartofler ved 225° varmluft i 20 min.
(det er en fordel af have 2 ovne) - Drys kartoflerne med revet citronskal før servering
![]()
