Laks og porre i mascarpone sauce

Over/undervarme 200° – 20 min. til laksen
Varmluft 225° – 20 min til kartoflerne
4 personer

Lækker, anderledes og let at lave, klar til at sætte i ovnen når forretten er spist 
Så er der tid til lidt snak og et godt glas vin
Drik gerne et glas Sauvignon Blanc fra New Zealand til

Ingredienser
3 stk porrer
1 bdt dild
250 g mascarpone
1,5 dl mælk
salt og friskkværnet peber
4 stk laksefileter uden skind (ca. 175 g)
1 stk økologisk citron – saft og revet skal 
60 g kapers
 
Tilbehør
små kartofler
1 stk økologisk citron – revet skal
Tilberedning
  1. Tænd ovnen på 200°
  2. Rens porrerne og skær dem i tynde skiver
  3. Steg porrerne 2-3 min. i lidt smør
  4. Pisk mælk og mascarpone sammen i en skål og krydr med salt og friskkværnet peber
  5. Klip halvdelen af dilden i og rør det godt sammen
  6. Hæld blandingen i panden og varm igennem
  7. Fordel den cremede porreblanding i et smurt ovnfast fad
  8. Læg laksestykkerne ovenpå
  9. Dryp laksen med citronsaft, friskkværnet salt og peber
  10. Drys revet citronskal og kapers over
  11. Bag retten i 20 minutter
  12. Klip resten af dilden over lige inden servering
  13. Bag små kartofler ved 225° varmluft  i 20 min.
    (det er en fordel af have 2 ovne)
  14. Drys kartoflerne med revet citronskal før servering

Loading