Stedet for livsnydere
Grill i 10 min. herefter
Over/undervarme 70° – 8-10 timer
Over/undervarme 70° – 8-10 timer
4-6 personer
Det er bare så lækkert, så der bliver spist meget
En langtidsstegt culotte er altid mør og saftig
Server med et par lækre salater fra lv10.dk
Ingredienser
1 culotte 1,5-2 kg
MARINADE
6 dl vand
180 g salt
1 fed hvidløg, knust
10 stk enebær, knuste
3 dl rødvin
URTER I HONNING
1 gulerod
1 porre
1 rødløg
1 spsk honning
salt og peber
Tilberedning
- Culotten kan langtidssteges uden den er marineret
Marinade - Bring vandet i kog og opløs saltet heri
Tilsæt hvidløg og enebær
Afkøl marinaden - Når marinaden er helt kold tilsættes rødvin
Marinering - Skær senerne af undersiden af culotten
Snit fedtkanten i tern - Læg culotten i en skål/et fad og dæk den med marinaden
Skal marinere min. 5 timer, gerne natten over
Langtidsstegning - Tænd ovnen på grillfunktion
Tag culotten op af marinaden og tør den med køkkenrulle
Læg den i bradepanden eller et stort ovnfast fad
Hæld lidt vand i bunden - Når grillen er varm stilles culotten i ovnen, den skal kun have 5-6 min., indtil fedtet begynder at stege
Tag culotten ud af oven - Stil nu ovnen på 70º og lad grillen køle af til den er 70º
Stil først culotten tilbage i ovnen når temperaturen er sænket, ellers steger den for hurtigt
Sæt et stegetermometer i culotten og følg temperaturen
Er den færdigstegt før tid, så skru temperaturen ned på 65º og lad den hvile til den skal bruges
Urter i honning - Snit grøntsagerne i meget små tern
Svits dem i lidt smør på panden
Tilsæt honning og rør rundt - Skær culotten i tynde skiver og anret på et fad
Læg honningurterne ovenpå culotteskiver som pynt
Tags