LCHF knækbrød

1 bageplade
Over/undervarme 125° – 1 t 40 min.

Ingredienser

150 g hørfrø
100 g græskarkerner
75 g sesamfrø
150 solsikkekerner
1 tsk salt
1½ dl koldt vand
1 æg

Tilberedning
  1. Alle frø og kerner hældes i en skål. Ingen af dem skal males til mel, de skal bare bruges hele
  2. Hæld salt, vand og ægget, som lige er blevet pisket engang med en gaffel
  3. Rør godt rundt
  4. Dejen virker utroligt våd, men vær ikke urolig, hørfrøene skal nok suge væsken op, så dejen fæstner sig en smule
  5. Lad dejen passe sig selv i en times tid
  6. Når timen er gået, hælder du dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Bred dejen ud i et tyndt lag, så det fylder en hel bageplade.
  8. Bages ved 125 grader traditionel varme, i 1 time og 40 minutter.
  9. Tag pladen ud, træk knækbrødspladen over på en rist og afkøl den. Tages den ikke af pladen kan knækbrødet blive blødt.
  10. Knæk pladen ud i passende stykker og opbevar knækbrødet i en lufttæt beholder.

Knækbrødet kan sagtens holde sig en uge

Supernemt og superlækkert

Et stykke knækbrød kan sagtens erstatte en flutes til ex. en forret. Kan også brækkes i små stykker og serveres på en salat.

 

Loading