Stedet for livsnydere
1 bageplade
Over/undervarme 125° – 1 t 40 min.
Ingredienser
150 g hørfrø
100 g græskarkerner
75 g sesamfrø
150 solsikkekerner
1 tsk salt
1½ dl koldt vand
1 æg
Tilberedning
- Alle frø og kerner hældes i en skål. Ingen af dem skal males til mel, de skal bare bruges hele
- Hæld salt, vand og ægget, som lige er blevet pisket engang med en gaffel
- Rør godt rundt
- Dejen virker utroligt våd, men vær ikke urolig, hørfrøene skal nok suge væsken op, så dejen fæstner sig en smule
- Lad dejen passe sig selv i en times tid
- Når timen er gået, hælder du dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bred dejen ud i et tyndt lag, så det fylder en hel bageplade.
- Bages ved 125 grader traditionel varme, i 1 time og 40 minutter.
- Tag pladen ud, træk knækbrødspladen over på en rist og afkøl den. Tages den ikke af pladen kan knækbrødet blive blødt.
- Knæk pladen ud i passende stykker og opbevar knækbrødet i en lufttæt beholder.
Knækbrødet kan sagtens holde sig en uge
Supernemt og superlækkert
Et stykke knækbrød kan sagtens erstatte en flutes til ex. en forret. Kan også brækkes i små stykker og serveres på en salat.