Lyssej med svampe bagt i spidskål

Over/undervarme 180° – 15 min

4 personer

En let og lækker ret med fisk, og så er den tilmed både sund og velsmagende

Ingredienser

4 store spidskålsblade
400 g blandede svampe
3 spsk olivenolie
500 g lyssejfilet uden skind og ben
350 g tomater, godt modne
3 fed hvidløg
1,5 dl hvidvin
Salt og peber
250 g blomkål
2 skalotteløg

Tilbehør
Små kogte kartofler

I stedet for lyssej kan anvendes mørksej, torsk, kuller, kulmule, brosme eller lange

Tilberedning
  1. Kog de hele kålblade i en stor gryde med letsaltet vand, ca. 3 min
  2. Lad kålbladene køle af under rindende koldt vand, og lad dem dryppe godt af på et rent viskestykke
  3. Skær svampene i stykker og steg dem gyldenbrune på en pande i 1 spsk olie
    Krydr med salt og peber
  4. Skær lyssejen i 4 stykker
  5. Smør en stor tekop, eller lille skål, med lidt olie
  6. Læg et spidskålsblad i koppen, helt op og ud over kanten, skal kunne foldes ind over fisken
  7. Læg en fjerdedel af svampene i koppen, læg et stykke lyssej oven på svampene, og luk kålbladet om fyldet
  8. Vend det fyldte kålblad ud på en bageplade/stort fad, fjern koppen, og fortsæt med de sidste 3
  9. Hæld 1 dl vand i fadet, og bag fisken i 14 min ved 180°

    Tomatcoulis

  10. Hak hvidløgene groft, og skær tomater i stykker
  11. Svits hvidløgene hurtigt i 1 spsk olie, uden de tager farve
  12. Tilsæt tomaterne, svits et øjeblik og tilsæt hvidvin
  13. Lad tomaterne koge i 10 min. Blend tomaterne, og smag til med salt og peber

    Sprød blomkål

  14. Skær blomkålen i små buketter, og hak skalotteløgene
  15. Steg blomkålen i 1 spsk olie på en pande i 3 min
    Tilsæt skalotteløg, salt og peber
  16. Server med tomatcoulis, sprød blomkål, og nye kartofler eller godt brød

Loading