Røget laks med ægge-kapers-dressing

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Roeget laks_eeg_kapers
 
Tilberedning

Kog æggene i 9 minutter (efter størrelse). Lad dem køle af. Pil og hak dem. Lad de salte kapers ligge i koldt vand i ½ time. Lad dem dryppe af, og hak dem groft (du kan også bruge almindelige små kapers). Halvér tomaterne, og skrab kernerne ud. Skær tomatkødet i små terninger. Pisk citronsaft, sennep og olie sammen, og vend forsigtigt det hele sammen. Skær laksen i tynde skiver på skrå; læg dem på et smukt fad, og top op med æggesalaten. Pynt med masser af dild.

4 personer

2 æg
2-3 spsk. saltede kapers
2 modne tomater
1 spsk. citronsaft
1 tsk. sennep
2 spsk. olie 
180 g god røget laks i skiver
2 spsk. hakket/plukket dild
salt og kværnet peber

TILBEHØR: ristet rugbrød eller krydderurtebrød

 

Køb en rigtig god røget laks. Skær den i fine skiver, og top op med en blanding af æg, kapers, tomater og dild. Enkelt og lækkert. Filet imperial er rygstykket af laksen – fast i kødet og med god røgsmag, hvis du holder af lidt, men godt. Salte kapers er meget faste og har en god konsistens

Kilde: F2012-apr

Udskriv

Vin og sygdom

Noget tyder på, at rødvin:

  • forbedrer kolesterolbalancen
  • kan forebygge visse kræftformer som tyktarms- og lungekræft, idet antioxidanter fra de blå druers skin kan stoppe kræftcellers vækst

Vin dagligt

1-2 glas vin om dagen nedsætter risikoen for en blodprop i hjertet, når man er fyldt 50, og heller et glas om dagen end syv om lørdagen