Majsknækbrød

1 bageplade

Over/undervarme 150° – 60 min

Meget lækkert, tyndt og sprødt knækbrød som også sagtens kan
bruges som snacks, måske i lidt mindre udgave
Meget lette at lave og stærkt vanedannende

Ingredienser

95 g majsmel
25 g græskarkerner
25 g sesamfrø
25 g hørfrø
25 g solsikkekerner
1 tsk salt – fint
3 spsk olivenolie
1,8 dl kogende vand

Tilberedning
  1. Mål 1,8 dl vand af og kog det
  2. Bland alle de tørre ingredienser i en skål
  3. Rør så olie og kogende vand i, rør til alt er godt blandet sammen til en jævn masse
  4. Tænd ovnen på over/undervarme 150°
  5. Lad massen trække 10 minutter, så bliver den lidt tykkere
  6. Bred dejen ud på et stykke bagepapir
  7. Læg et stykke bagepapir over og rul dejen ud i et jævnt lag, dejen passer nøjagtig til en bageplade
  8. Fjern det øverste stykke bagepapir
  9. Brug en stor kniv og skær knækbrødet ud i den størrelse du ønsker
  10. Træk nu bagepapiret over på en bageplade
  11. Bag midt ved over/undervarme 150° i 60 minutter
  12. Når knækbrødene tages ud af oven trækkes de over på en rist
  13. Når de er helt kolde knækkes de fra hinanden
  14. Opbevares i en tætsluttende boks i en uges tid, hvis de da ikke er spist længe inden

Loading