Stedet for livsnydere
8-10 personer
Lidt omfattende, men det er arbejdet værd, virkelig lækker og indbydende.
HUSK, forbered dig godt da der er noget der skal i køleskabet i min. 3 timer eller natten over.
Det meste kan gøres klar i god tid, så det er nemt at færddiggøre umiddelbart før serveringen.
Server med skiver af god baguette
Ingredienser
Sukkersaltet laks i agurk
1 stk lakseside
2 spsk salt
2 tsk sukker
1 spsk citronsaft
1 stk agurk
½ dl eddike
¼ dl sukker
1 bdt dild
Gravad laks på asparges
200 g gravad laks
1bdt grønne asparges
150 g cremefraiche 18%
¼ bdt dild
¼ dl dild akvavit
salt og friskkværnet peber
Røget laks med peberrod
1 dl creme fraiche 38%
1 stk æble i små tern
1 spsk citronsaft
25 g høvlet peberrod
salt og friskkværnet peber
12 tynde skiver ristet baguette
200 g røget laks i skiver
dild eller persille
Hellefisk med rygeost
6 tynde skiver græskarkerne rugbrød
1 bg rygeost
spæde blandede salater
6 radiser
200 g røget hellefisk
purløg
Marinerede kæmperejer med dild
12 kæmperejer
dild
olie
spæde blandede salater
Tilberedning
Sukkersaltet laks i agurk
- Skær skindet af laksesiden, drys med salt og sukker, og lad det trække i min. 3 timer i køleskab, gerne natten over
- Skrab saltlagen af, skær fisken i tern ca. 3×3 cm, og læg dem i et ovnfast fad
- Skær agurken i strimler på langs med en kartoffelskræller
- Pisk eddike og sukker sammen
- Hæld lagen over agurkestrimlerne, og lad dem trække lidt
- Bag laksen 4 min ved 250º
- Afkøl laksen og sno en strimmel agurk omkring hver laksefirkant og pynt med dild
Gravad laks på asparges
- Halver skiverne af gravad laks
- Bræk den nederste del af aspargsene, skyl og skold dem kort
- Sno en skive gravad laks omkring hver asparges
- Rør cremefraiche med hakket dild og akvavit og smag til med salt og friskkværnet peber
Røget laks med peberrod
- Rør cremefraiche, æble, citronsaft og peberrod sammen, og smag dressingen til med salt og friskkværnet peber
- Læg et stykke laks på hver brødskive og pynt med æblecremen og dild/persille
Hellefisk med rygeost
- Skær rugbrødsskiver ud i små trekanter, eller stik dem ud med en hjerteform
- Rist rugbrødsskiverne og smør dem med rygeost
- Læg hellefisk på lidt salat og læg brødskiverne over, sammen med purløg og radiser
Marineret kæmpereje med dild
- Rør lidt olie med salt og dild og mariner rejerne heri i min. 3 timer i køleskabet, gerne natten over
- Skær brødkrummen fra baguetten ud i små trekanter eller stik dem ud med en hjerteform
- Rist skiverne og læg lidt salat og en marineret reje på skiverne