Nougatfyldte pekansmåkager

40 stk

200° over/undervarme – ca. 12-15 min.

En småkage der har et lille snert af jul
Småkagerne må ikke blive brune, så bliver de for tørre

Ingredienser

280 g hvedemel
125 g kartoffelmel
125 g flormelis
75 g pekannødder
1½ tsk kanel – stødt
1 tsk vaniljesukker
1 knsp salt
180 g koldt smør
1 stk æg

Nougatfyld
150 g blød nougat
20 g smør

Pynt:
40 pekannødder

Tilberedning
  1. Mal 75 g pekannødder til mel (brug de store og dem der er fået i stykker, så du har 40 pæne små til pynt)
  2. Rør nøddemel, hvedemel, kartoffelmel, flormelis og krydderier sammen i en stor skål
  3. Skær det kolde smør i tern og bland i melet
  4. Smuldr herefter smørret ind i melet med fingrene, til du har en jævn masse
  5. Tilsæt det sammenpiskede æg og ælt dejen hurtigt sammen til en ensartet masse
  6. Rul dejen i to pølser og pak dem ind i husholdningsfilm
  7. Stil dejen i køleskabet i ½ time
  8. Tænd ovnen på 200° over/undervarme
  9. Del dejen i 40 stykker og rul det i kugler som presses lidt flade
  10. Pres en fordybning i kagerne, evt. med en korkprop, så der er plads til nougatfyldet
  11. Bag kagerne i ovnen i 12-15 minutter, pas på de ikke bliver brune, for så bliver de for tørre
  12. Afkøl kagerne helt på en rist

    Nougatfyld
  13. Skær nougat og smør i små stykker og smelt over vandbad
  14. Fyld massen i hullenre i småkagerne og læg en pekannød på hver småkage
  15. Læg småkagerne forsigtig i en lufttæt beholder og stil dem køligt, ikke i køleskab og lad nougatmassen stivne

 

 

Loading