Smager fortrinligt til alle former for kød Specielt til en sprængt svineskank, ligesom det spises i Alsace
Ingredienser
500 g kartofler 200 g sød kartoffel 1 pk bacontern 1 stort løg 1 dl piskefløde 2,5 dl mælk 80-100 g münsterost salt og peber smør og mel (til en opbagt sovs)
Tilberedning
Steg baconen sprød og sæt til side
Hak løget og svits det på panden i baconfedtet
Skræl kartoflerne
Skær dem i tynde skiver, 4-5 mm
Giv dem et opkog i 5 min, de må ikke være gennem kogte
Lav en sovs ved at smelte smørret og røre et par spsk mel i
Rør nu fløden og mælken i lidt efter lidt Bliver sovsen for tyk så hæld lidt mere mælk i
Smelt derefter det meste af münsterosten i sovsen og smag til med salt og peber Ønsker du en mere smagfuld sovs, så tilsæt resten af osten
Læg et lag kartofler i et ildfast fad
Drys baconen over kartoflerne
Tilsæt så lidt sovs, og fortsæt med et lag kartofler og sovs slut af med sovs
Bag ved 200º i 20-25 minutter til kartoflerne er gennembagte og overfladen er let brunet