Flødestuvede kartofler med münsterost

Over/undervarme 200° – 20-25 min.
4 personer

Smager fortrinligt til alle former for kød
Specielt til en sprængt svineskank, ligesom det spises i Alsace

Ingredienser

500 g kartofler
200 g sød kartoffel
1 pk bacontern
1 stort løg
1 dl piskefløde
2,5 dl mælk
80-100 g münsterost
salt og peber
smør og mel (til en opbagt sovs)

Tilberedning
  1. Steg baconen sprød og sæt til side
  2. Hak løget og svits det på panden i baconfedtet
  3. Skræl kartoflerne
  4. Skær dem i tynde skiver,  4-5 mm
  5. Giv dem et opkog i 5 min, de må ikke være gennem kogte
  6. Lav en sovs ved at smelte smørret og røre et par spsk mel i
  7. Rør nu fløden og mælken i lidt efter lidt
    Bliver sovsen for tyk så hæld lidt mere mælk i
  8. Smelt derefter det meste af münsterosten i  sovsen og smag til med salt og peber
    Ønsker du en mere smagfuld sovs, så tilsæt resten af osten
  9. Læg et lag kartofler i et ildfast fad
  10. Drys baconen over kartoflerne
  11. Tilsæt så lidt sovs, og fortsæt med et lag kartofler og sovs
    slut af med sovs
  12. Bag ved 200º i 20-25 minutter til kartoflerne er gennembagte og overfladen er let brunet

Her serveret med sprængt svineskank, hvor kødet er pillet fra benet

Loading