Stedet for livsnydere
4 personer
Brug gerne revet ost istedet for frisk mozerella
Det er også fortrinligt at servere til en grov kartoffelmos
Ingredienser
Oksefrikadeller
400 g hakket oksekød
1 fed hvidløg
1 tsk tørret timian
1 spsk ketchup
½ dl mælk
1 spsk havregryn
1 tsk salt
friskkværnet peber
Tomatsovs
1 ds hakkede tomater
2 spsk tomatkoncentrat
1 spsk balsamico
1 spsk æblecidereddike
1 dl vand
1 spsk ketchup
1 fed hvidløg, presset
1 spsk tørret timian
1 spsk tørret oregano
¼ tsk tørrede chiliflager
salt og friskkværnet peber
1 stk frisk mozerella
frisk basilikum
Tilberedning
- Bland oksekød sammen med alle øvrige ingredienser til en ensartet fars
- Form små frikadeller og steg dem på alle sider, de skal kun lige være gennemstegte
- Læg oksefrikadellerne på en tallerken
- Hæld de hakkede tomater på den pande frikadellerne er stegt på
- Tilsæt tomatkoncentrat, balsamico, æblecidereddike, vand og ketchup
- Lad det simre et par minutter
- Tilsæt så presset hvidløg, timian, oregano, chiliflager, salt og peber
- Lad det simre yderligere et par minutter
- Læg nu oksefrikadeller i sovsen
- Læg skiver af frisk mozerella over og lad det smelte
- Pynt med basikumblade og server sammen med pasta