Oksefrikadeller i tomatsovs

4 personer

Brug gerne revet ost istedet for frisk mozerella
Det er også fortrinligt at servere til en grov kartoffelmos

Ingredienser

Oksefrikadeller
400 g hakket oksekød
1 fed hvidløg
1 tsk tørret timian
1 spsk ketchup
½ dl mælk
1 spsk havregryn
1 tsk salt
friskkværnet peber

Tomatsovs
1 ds hakkede tomater
2 spsk tomatkoncentrat
1 spsk balsamico
1 spsk æblecidereddike
1 dl vand
1 spsk ketchup
1 fed hvidløg, presset
1 spsk tørret timian
1 spsk tørret oregano
¼ tsk tørrede chiliflager
salt og friskkværnet peber

1 stk frisk mozerella
frisk basilikum

Tilberedning
  1. Bland oksekød sammen med alle øvrige ingredienser til en ensartet fars
  2. Form små frikadeller og steg dem på alle sider, de skal kun lige være gennemstegte
  3. Læg oksefrikadellerne på en tallerken
  4. Hæld de hakkede tomater på den pande frikadellerne er stegt på
  5. Tilsæt tomatkoncentrat, balsamico, æblecidereddike, vand og ketchup
  6. Lad det simre et par minutter
  7. Tilsæt så presset hvidløg, timian, oregano, chiliflager, salt og peber
  8. Lad det simre yderligere et par minutter
  9. Læg nu oksefrikadeller i sovsen
  10. Læg skiver af frisk mozerella over og lad det smelte
  11. Pynt med basikumblade og server sammen med pasta

Loading