Pæremarmelade med ingefær

1,5 liter

En superlækker pæremarmelade
Har en svag smag af ingefær og citron, virkelig smagfuld
God på en brie, en skive ost eller blot alene
Kan også med fordel bruges på din morgenmadsskyr

Glassene fra Meny og Spars pesto er glimrende til hjemmelavet marmelade, de indeholder 2 dl og lågene er ganske dekorative

Ingredienser
1 kg pærer – skrællede uden kernehus
500 g syltesukker med pektin
1 tsk vaniljekorn
1 spsk friskrevet ingefær
1 stk citron
1 tsk atamon
Tilberedning
  1. Skræl pærerne, fjern kernehuset og skær i mindre stykker
  2. Riv skrællen fint af citronen
  3. Pres saften af citronen
  4. Kom pærestykkerne, citronsaft, citronskal, reven ingefær og vaniljekornene i en gryde og rør lidt rundt
  5. Lad nu pærerne koge i 20 min, rør af og til
  6. Fjern marmeladen fra varmen og lad den køle lidt af
  7. Blend marmeladen let med en stavblender, så der kun er små stykker pære tilbage
  8. Rør 1 tsk atamon i pæremarmeladen, det forlænger holdbarheden
  9. Fyld på skoldende glas og lad afkøle yderligere uden låg
  10. Luk derefter glassene og stil dem mørkt og køligt

Loading