Præstegaards-tærte

Over/undervarme 200° – 40 min.

8 personer

Denne tærte er bare super, så fugtig og lækker

Præstegårdstærten kan spises lun eller kold med flødeskum eller creme fraiche til

Kan anvendes til både kaffe og dessert

Ingredienser
DEJ
250 g mel
1 stk æg
100 g sukker
125 g smør

FYLD
1 stk æg
80 g sukker
½ tsk kanel
150 g mandler
5-6 stk æbler – store
4 spsk hindbær marmelade
Tilberedning
  1. Smørret smuldres i melet
  2. Tilsæt sukker og æg.
  3. Ælt dejen sammen og lad den afkøle i køleskabet ca. en halv time
  4. Rul dejen tyndt ud på et melet bord og beklæd en smurt tærteform med den
  5. Pisk æg, sukker og kanel sammen
  6. Tilsæt de hakkede mandler, der ikke behøver at være smuttede
  7. Skræl æblerne, riv det ene og bland det i mandel massen
  8. Halver resten
  9. Fjern kærnehuset og skær æblerne i tynde skiver, men ikke helt igennem
  10. Fordel mandelmassen på tærten og læg æblerne over med den buede side opad
  11. Kom halvdelen af hindbærsyltetøjet over æblerne, og bag tærten i ovenen ved 200° i 40 minutter
  12. Fordel resten af syltetøjet over tærten efter ca. 20 minutters bagning

Loading