4 personer Ingredienser 200 g røget laks200 g ssukkerærter eller fine ærter50 g smør3 stk skalotteløg, fint hakkede350 g risottoris1 l fiskefond – varm1½ dl cremefraiche4 spsk dild – hakketsalt og friskkværnet peber Tilberedning Skær laksen i små stykker. Skær sukkerærterne i tynde skiver på langsSmelt smørret i en stor grydeSauter skalotteløgene i 5 minutter, til de bliver bløde, men ikke har taget farveTilsæt ris, og rør godt rundt, så kornene dækkes af smørTilsæt den varme fond, en stor skefuld ad gangen, og rør rundt, til væsken er blevet opsuget af riseneFortsæt med at tilsætte fond på denne måde, til risene er cremede, men de enkelte korn stadig kan mærkesDet tager omkring 20 minutterTilsæt røget laks i mindre stykker, sukkerærter og halvdelen af cremefraichen og dildenRør forsigtigt rundt 1 minut, til laksen er blevet godt varmKrydr med salt og peberLæg låg på, og lad risottoen hvile et par minutterHæld så eventuelt resten af cremefraichen over, og drys med resten af dildenServer i små skåle Tags# Dild# Fiskefond# Laks - røget