Over/undervarme 200° – 25-30 min4 personerTilberedes i en stor tærteform – 28 cmServer med en sprød salat Ingredienser TÆRTEBUND120 g groft speltmel120 g hvedemel1 tsk salt110 g smør1-3 spsk koldt vand TÆRTEFYLD250 g laks – fersk200 g rødbeder50 g rucola5 stk æg3 dl creme fraiche2 spsk peberrod – friskrevetsalt og friskkværnet peber Tilberedning Bland speltmel, hvedemel og salt sammenSkær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingenUdrul mørdejen så den passer til tærteformenLæg dejen i den smurte tærteform og tryk den let mod kantenSaml dejen hurtigt med koldt vandSkær laksen i ternSkræl rødbederne og skær dem i ultra tynde skiverSkyl og slyng rucola tørRør æg med creme fraiche, peberrod, salt og peberFordel æggemassen på tærtebundene sammen med laks, rødbeder og rucolaBag tærten i ca. 25-30 min. til æggemassen er fast Tags# Laks - fersk# Pebderod - rå# Rødbeder - rå