Rødbedetærte med laks og peberrod

Over/undervarme 200° – 25-30 min

4 personer

Tilberedes i en stor tærteform – 28 cm
Server med en sprød salat

Ingredienser
TÆRTEBUND
120 g groft speltmel
120 g hvedemel
1 tsk salt
110 g smør
1-3 spsk koldt vand
 
TÆRTEFYLD
250 g laks – fersk
200 g rødbeder
50 g rucola
5 stk æg
3 dl creme fraiche
2 spsk peberrod – friskrevet
salt og friskkværnet peber
Tilberedning
  1. Bland speltmel, hvedemel og salt sammen
  2. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen
  3. Udrul mørdejen så den passer til tærteformen
  4. Læg dejen i den smurte tærteform og tryk den let mod kanten
  5. Saml dejen hurtigt med koldt vand
  6. Skær laksen i tern
  7. Skræl rødbederne og skær dem i ultra tynde skiver
  8. Skyl og slyng rucola tør
  9. Rør æg med creme fraiche, peberrod, salt og peber
  10. Fordel æggemassen på tærtebundene sammen med laks, rødbeder og rucola
  11. Bag tærten i ca. 25-30 min. til æggemassen er fast

Loading