Salad Nicoise med frisk tunfilet

2 personer

En ret der kan tilfredsstille såvel ganen som øjet

Ingredienser

250-300 g frisk tunfilet
1 lille bundt salatblade
100 grønne bønner
½ gul peberfrugt
½ agurk
8-12 cherrytomater
16 sorte oliven
2 spsk kapers
2 kogte æg skåret i både

Dressing
2 spsk hakket persille
2 spsk hakket basilikum
1 presset fed hvidløg
½ spsk balsamico
2 spsk olivenolie
Salt og peber

Tilberedning
  1. Skyl salaten og anret den på 2 tallerkner
  2. Skold bønnerne i saltet vand
  3. Skær tomaterne i halve, peberfrugten i strimler, agurken i tern og oliven i halve
  4. Anret det hele på salaten
  5. Skær æggene i både og anret dem og drys med kapers
  6. Rør presset hvidløg, persille, basilikum, balsamico og olivenolie til dressing. Krydr med salt og peber
  7. Dryp dressing over salaten
  8. Steg tunfileten i ca. 1½ min på hver side, afhængig af hvor rød den skal være. Den må endelig ikke gennemsteges, så bliver den dårligere end dåsetun
  9. Skær tunen i tern og bred den ud over salaten

Loading