Stedet for livsnydere
Over/undervarme 200° – 25 min.
4 personer
Server gerne sammen med små kogte og maste hvidløgskartofler, bagt sammen med hvidløgsfed
Ingredienser
1 stk hokkaido
2 stk fennikel
salt og friskkværnet peber
olivenolie
2 fed hvidløg
3 stilke frisk rosmarin
3 dl grøntsagsbouillon
1 dl fløde
1,5 spsk
citronsaft
800 g sejfilet, lys eller mørk
150 g feta
½ dl græskarkerner
små kviste frisk rosmarin
Tilberedning
- Tænd ovnen på 200° over/undervarme
- Halver hokkaidoen, skær den i skiver og skræl dem
- Skær nu hokkaidoen i terne ca. 1×1 cm
- Rens fenniklen og skær den i mindre stykker
- Pil hvidløget og pres det over hokkaido- og fennikelblandingen
- Skyl rosmarinkvistene, pil nålene af og hak dem fint
- Tilsæt de hakkede fennikelnåle til grøntsagerne og rør det hele sammen
- Fordel grøntsagerne i et ovnfast fad og krydr med friskkværnet peber og salt
- Rør bouillon, fløde og citronsaft sammen og hæld det over grøntsagerne
- Sæt fadet i ovnen i 25 minutter, til hokkaidoen er ved at være mør
- Fjern ben fra sej fileterne og skær dem i tern på ca. 3×3 cm Krydr fisken med friskkværnet peber og salt
- Læg nu fisken over grøntsagerne, drys med smuldret feta og græskarkerne. Lad det hele bage yderligere 10 minutter
- Tag fades ud af ovnen og pynt med lidt friske kviste rosmarin og server