Stedet for livsnydere
![](https://usercontent.one/wp/lv10.dk/wp-content/uploads/2023/10/Smorgas1.jpg)
Over/undervarme 200° – 15-17 min
32-36 stk – afhængig af størrelse
En svensk tradition
Kagerne skal helst være seje
Smager fortrinlige med smør og ost
Hos os er de en tradition i julemåneden
Laver du kagerne små, skal bagetiden reduceres, ellers bliver de sprøde som brunkager
![](https://usercontent.one/wp/lv10.dk/wp-content/uploads/2023/10/ingefr_stodt-150x150.jpg)
![kanel kanel](https://usercontent.one/wp/lv10.dk/wp-content/uploads/elementor/thumbs/kanel-qdwvmv8pek8ixbskmq14nmi3tzjiszr8p3jc26xuxo.jpg)
![](https://usercontent.one/wp/lv10.dk/wp-content/uploads/2023/10/nellike_stodt-150x150.jpg)
Ingredienser
200 g margarine
4,5 dl sukker
1 dl sirup – mørk
1,75 dl vand
½ spsk kanel – stødt
½ spsk ingefær – stødt
½ spsk nelliker – stødt
1 spsk pommeransskal (kan udelades)
½ spsk natron
1 spsk vand
750 g hvedemel
Tilberedning
- Lad margarine, sukker, sirup og vand varme op uden at koge
- Hak pommeransskallen fint
- Si alle krydderierne i, rør grundigt og lad afkøle
- Bland natron, opløst i 1 spsk vand, og mel i.
- Det er bedst at røre dejen på en køkkenmaskine, da dejen bliver ret sej
- Lad dejen køle af i køleskabet i nogle timer eller til næste dag
- Form en skefuld dej til en rund bolle som trykkes flad
- Pas på de ikke bliver for store og for tykke, de hæver en hel del
Se før/efter billedet nederst på siden - Bag i 15-17 min. ved 200° traditionel varme
- Bag ikke for længe, så bliver kagerne for sprøde Anvendes varmluft bliver kagerne for sprøde
Kagerne skal være bløde når de tages ud
Prøv dig frem, ingen ovne varmer ens
![](https://usercontent.one/wp/lv10.dk/wp-content/uploads/2023/10/Smorgas3.jpg)
Placer 12 kager på en bageplade, de vokser en del under bagning
![](https://usercontent.one/wp/lv10.dk/wp-content/uploads/2023/10/Smorgas4.jpg)
![](https://usercontent.one/wp/lv10.dk/wp-content/uploads/2023/10/Smorgas2.jpg)
Er dejen lidt for fedtet kan du bruge dette trick:
– rul dejen hurtigt i kugler og placer dem på en bageplade
– læg et lille stykke bagepapir over kuglen og pres den flad med håndroden
Laves kagerne små, skal bagetiden reduceres, ellers bliver kagerne knasende sprøde
![](https://usercontent.one/wp/lv10.dk/wp-content/uploads/2023/10/Smorgas41.jpg)
![](https://usercontent.one/wp/lv10.dk/wp-content/uploads/2023/10/Smorgas42.jpg)
![](https://usercontent.one/wp/lv10.dk/wp-content/uploads/2023/10/Smorgas43.jpg)