Spinatroulade med røget laks

Over/undervarme 190° – 10 min.
4 personer

Server med lun flutes

Ingredienser

300 g røget laks
300 g spinat
15 g smør
4 æg
1 citron
½ tsk stødt muskatnød
100 g flødeost light
½ dl creme fraiche
5 stilke dild
Salt og peber

Tilberedning
  1. Spinaten blancheres til den falder sammen, presses fri for væde og blendes med smør
  2. Æggeblommerne piskes godt og røres i
  3. Fintrevet citronskal, salt, peber og muskat tilsættes
  4. Æggehviderne piskes stive med et nip salt og vendes i
  5. Et kvadratisk, ildfast fad fores med bagepapir og spinatmassen fordeles herpå
  6. Bages i ovn ca. 10 min. ved 190°
    Skal være fast men ikke tør
  7. Tildækkes med et vådt viskestykke – gerne til dagen efter
  8. Osten røres med creme fraiche
  9. 200 g laks og dild hakkes og tilsættes
  10. Smag til med salt og peber
  11. Spinatpladen lægges på bagepapir med bunden opad
  12. Ostemassen smøres på spinatpladen dog ikke ud til kanterne
  13. Det hele rulles sammen og pakkes ind i bagepapiret
  14. Hviler i køleskab 2-3 timer
  15. Skæres i skiver og serveres med det resterende laks samt lunt brød

Loading