Sprængt svineskank

Sprængning omkring 24 timer – Så bliver kødet dejligt mørt
Over/undervarme 160° – 4-5 timer ► herefter grill til sværen er sprød 
2 personer

Server gerne med flødestuvede kartofler med münsterost, ligesom de gør i Alsace

Ingredienser

2 stk svineskank (bagskanken er den bedste)
Sprængningslage
100 g salt
50 g sukker
4 laurbærblade
10 hele peberkorn
evt. 1 tsk nitritsalt, for at få kødet lyserødt
2 liter vand

Til bagning
2 spsk olivenolie
salt og peber

Tilberedning
  1. Skyl skankene og rens evt. for urenheder
  2. Rids skindet på skankene i et ternet mønster
  3. Bland sprængningslagen i en stor gryde, lagen skal kunne dække skankene
    Er der ikke nok lage, så lav lidt mere
  4. Læg skankene i lagen og stil i køleskabet i ca. 24 timer
  5. Når skankene er spængt tages de op og tørres med køkkenrulle
  6. Smør skankene ind i olivenolien og krydr med salt og friskkværnet peber
  7. Langtidsbag i 4-5 timer ved 160º
  8. Skru varmen op til 250º eller tænd grillelementet og lad sværen blive sprød, pas på de ikke bliver brændt
  9. Har du tallerkner der er store nok, så server hele skanken, alternativt skæres kød og svær fra benet før det serveres

Loading