Sund banankage

Over/undervarme 160° – 45 min.

8 personer

En sund og lækker kage, der mætter godt, og så lever den op til principperne i LCHF

Ingredienser
250 g bananer – modne (3 stk)
100 g dadler – uden sten
3 stk æg
2 spsk kokosolie – smeltet
1 knsp salt
50 g mandler – malet til mel
50 g mandelmel – færdigkøbt
50 g mørk chokolade – grofthakket
30 g valnødder – grofthakket
50 g chokolade til pynt
Tilberedning
  1. Tænd ovnen på over/undervarme 160°
  2. Blend mandlerne til mel i en foodprocessor
  3. Blend bananer og dadler i foodprocessor
  4. Tilsæt æggene til banan/dadelmassen og blend lidt
  5. Bland massen med de 2 slags mandelmel, salt og kokosolie
  6. Rør hakket chokolade og hakkede valnødder i dejen
  7. Hæld dejen i en lille bradepande, svarende til 15×25 cm
  8. Bag kagen i 45 min. ved 160° over/undervarme
  9. Hak chokoladen til pynt (meget fint) og drys det over kagen når den kommer ud af ovnen, glat chokoladen ud når den er smeltet.

Chokoladen kan i stedet smeltes over vandbad og smøres ud på den køleskabskolde kage, det gå kvikt, for chokoladen stivner hurtigt

Server kagen køleskabskold

Pynt med skiver af frisk banan og kokosflager
Anden pynt kan også bruges

Loading