Svinemørbrad med rodfrugter

Varmluft 220° – 20 min.

2 personer

 

Ingredienser

1 stk afpudset svinemørbrad
friskkværnet salt og peber
1 spsk frisk rosmarin – hakket
1½ spsk olivenolie
2,5 dl bouillon
lidt saucejævner

Bagte rodfrugter
ca. 500 g  rodfrugter (alle rodfrugter kan anvendes)
lidt olivenolie
friskkværnet salt
lidt persille – hakket

2 kviste rosmarin til pynt

Tilberedning
  1. Tænd ovnen på varmluft 210º
  2. Skræl og rengør rodfrugterne
  3. Skær rodfrugterne i ca 1×1 cm
  4. Vend rodfrugterne sammen med olivenolie og kværn lidt salt over
    Tilberedning af rodfrugterne
  5. Krydr mørbraden med salt, peber og finthakket rosmarin
  6. Varm olien i en stor gryde
  7. Brun mørbraden hurtigt i få minutter, på alle sider
  8. Tilsæt bouillon
  9. Skru ned til svag varme og lad mørbraden stege under lån 6-7 minutter
  10. Vend kødet
  11. Steg yderligere 6-7 minutter
  12. Mørbraden må ikke steges for længe, så bliver den tør og sej
  13. Tag mørbraden op af gryden og jævnt bouillonen let til en let sauce, smag til med salt og peber
  14. Skær mørbraden ud i tykke skiver og anret på tallerkener med rosmarinkviste og rodfrugter
  15. Dryp lidt sauce over og drys med hakket persille

Loading