Tomatchutney

Ca. 1 liter

Over/undervarme 200° – 30 min.
 

Smagen er bedst efter ca. 1 uge, men den kan spises straks

Ingredienser
12 stk tomater – store modne
3 spsk olivenolie
2 spsk balsamico
friskkværnet peber
1 dusk timian – frisk – hakket
2 stk rødløg – grofthakkede
2 stk mild chili – røde hakkede
2 spsk olivenolie
2 fed hvidløg – tynde skiver
1 dl rosiner
2 spsk farin
1 dl balsamico
maldonsalt
1 tsk atamon 
Tilberedning
  1. Halver tomaterne
  2. Læg dem på en bageplade med bagepapir, der er foldet op i siderne
  3. Bag dem ved over7under varme 200° i 30 min, eller til de er bløde
  4. Køl dem lidt af, og hak dem groft
  5. Husk at gemme væden på pladen
  6. Varm resten af olien op i en gryde
  7. Svits løg, chili, hvidløg og rosiner i et par minutter
  8. Kom de hakkede tomater og væden ved, hæld balsamico og farin over, og lad det simre i ca. 20 minutter Smag til med salt
  9. Smag til med salt
  10. Rør 1 tsk atamon i umiddelbart før det på fyldes glas
  11. Kom chutneyen på atamon skoldede glas, og opbevar dem koldt

Loading