Varmrøget ørred med fennikel og æbler

4 personer

En lækker forret der kun bliver bedre når den kombineres med
denne Ærte- broccolisuppe

Ingredienser

250 g varmrøget ørredfilet
100 g cremefraiche 38%
1/4 fennikel
1 spsk flydende honning
1 stk øko lime, saft og skal
lidt frisk dild

Vinaigrette
1 lille skalotteløg
3 spsk koldpresset rapsolie
1 spsk æblecidereddike
1 tsk flydende honning
½ rødt æble
salt

Server med groft brød eller ristede rugbrødsbjælker

Tilberedning
  1. Pluk ørredfileterne fra hinanden, og rør med cremefraiche
  2. Skær fennilen i helt tynde skiver
  3. Bland honning med limeskal og -saft, og lad fenniklen trække i lagen i mindst 30 minutter, gerne nogle timer
    Fenniklen kan marineres dagen før, og opbevares i køleskabet
  4. Lad fenniklen dryppe af mens retten anrettes
  5. Vinaigrette
    Hak løget fint, og bland med olie, eddike og honning
    Skær æblet i bitte små tern, og vend det i vinaigretten
    Smag til med salt
  6. Anret ørreden i en ring
  7. Vend den afdryppede fennikel med klippet dild, og top det op på ørreden
  8. Pynt med vinaigretten rundt om ørredanretningen

Kan serveres sammen med Ærte- broccolisuppe

Loading