En lækker forret der kun bliver bedre når den kombineres med denne Ærte- broccolisuppe
Ingredienser
250 g varmrøget ørredfilet 100 g cremefraiche 38% 1/4 fennikel 1 spsk flydende honning 1 stk øko lime, saft og skal lidt frisk dild
Vinaigrette 1 lille skalotteløg 3 spsk koldpresset rapsolie 1 spsk æblecidereddike 1 tsk flydende honning ½ rødt æble salt
Server med groft brød eller ristede rugbrødsbjælker
Tilberedning
Pluk ørredfileterne fra hinanden, og rør med cremefraiche
Skær fennilen i helt tynde skiver
Bland honning med limeskal og -saft, og lad fenniklen trække i lagen i mindst 30 minutter, gerne nogle timer Fenniklen kan marineres dagen før, og opbevares i køleskabet
Lad fenniklen dryppe af mens retten anrettes
Vinaigrette Hak løget fint, og bland med olie, eddike og honning Skær æblet i bitte små tern, og vend det i vinaigretten Smag til med salt
Anret ørreden i en ring
Vend den afdryppede fennikel med klippet dild, og top det op på ørreden